Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

IZGORIO KROV , VATROGASCI SPASILI ZGRADE

KARLOVAC

Na krovištu zgrade buknuo je požar u srijedu oko 3 sata ujutro. Vatrogasci su požar ubrzo ugasili, te spriječili da se proširi na okolne zgrade.

Image and video hosting by TinyPic

Nitko nije ozlijeđen u požaru koji je nešto poslije 3 sata izbio na krovištu zgrade u Radićevoj ulici, kod Glazbene škole u Karlovcu. Vatra se lako i brzo mogla proširiti na stanove i poslovne prostore na katu i prizemlje, ali isto tako na mnoge zgrade u susjedstvu, koje su stara gradska jezgra i zaštićeni spomenik kulturne baštine.

Samo brza reakcija karlovačke Javne vatrogasne postrojbe spriječila je širenje požara, koji je buknuo na krovu zgrade .U požaru, saznajemo, nema ozlijeđenih. Krov veličine 300 četvornih metara je potpuno izgorio, ali srećom štete na okolnim zgradama nema.

Vatrogasci su prvu dojavu dobili u 3,12 sati. Samo 3 minute kasnije njih 7 započeli su s gašenjem i spriječili širenje vatre na okolne objekte.Borba s vatrom trajala je sat vremena, kada je požar lokaliziran. Međutim, i sada su vatrogasci na licu mjesta kako bi nastavili s raščišćavanjem požarišta.Što je uzrok požara još nije poznato, to će utvrditi policija koja obavlja očevid. Dok se sve ne završi ulaz u Radićevu i Cesarčevu ulicu je zabranjen, a trgovine Benefit i Borovo ne rade.

- "Vatra je svladana nakon sat vremena borbe u kojoj je sudjelovalo 15 vatrogasaca s četiri vozila. Srećom nije prodrla u stanove na katu ispod, ali je krov od tristotinjak četvornih metara potpuno izgorio. Štete na okolnim zgradama nema.Uzrok požara još nije poznat, policija obavlja očevid, a vatrogasci raščišćavaju objekt."-rekao je Dozapovjednik JVP-a Goran Franković24 sata



Post je objavljen 20.05.2009. u 11:00 sati.