Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/chiron

Marketing

Draga gospo Deirdre,

Vjerujem da ste vrlo zauzeti svojim poslovima očuvanja lokalnih oblika života, da zato naše biltene pratite površno i da je to glavni uzrok toga što ste previdjeli da sam već u nekoliko navrata priznao da je naša sadašnja "dobra pozicija" rezultat sretnih okolnosti (iako se ta prednost može pokazati vrlo kratkoročnom, ali onaj tko cendra lakše će izvući korist jer mu se drugi smiluju, a ako vas četvoro cendra jedno drugome na ramenu, lakše vam je zajednički jedni druge uvjeriti da je sveopći napad na mrskog Yanga društveno koristan, iako je još uvijek više od pola planeta potpuno neotkrivno i dohvatljivo za kolonizaciju).

Što se tiče položaja, ukoliko ste svi zajedno toliko uvjereni da je *razgranatost* Yangee dobra stvar za moju zajednicu, ja vas neću uvjeravati u suprotno. No, ta me činjenica svakako ispunjava optimizmom jer govori o sposobnosti vaših strateških analitičkih odjela i govori da će se vaša društva urušiti sama u sebe zbog nesposobnosti njihovih vodstava da objektivno sagedaju činjenice. Što se mene tiče, rado bih se mijenjao za upola manji kontinent kružnog oblika, ali vjerojatno biste i tada našli neki razlog za prigovaranje.

Ali, kao što je netko rekao, previše je zle krvi u ovim "pregovorima" koji su se iz diplomacije pretvorili u optuživanje zbog postojanja. Predlažem da se držimo točke dnevnog reda: pitanje razgraničenja i konkretnih rješenja kako bi se u budućnosti izbjegao oružani sukob. Samo bih htio napomenuti da je u svoj ovoj strci potpuno nezamijećen prošao stav Spartanske federacije koji smatramo daleko ratobornijim od svega što smo mi do sada izrekli: "Pri tome zadržavamo pravo poslužiti se drugim sredstvima, ukoliko takvi pregovori ne donesu rješenje u razumnom roku. To znači da nećemo tolerirati beskrajne pregovore - kada se vidi da suprotna strana namjerno odugovlači rješavanje."

Sve što mogu je garantirati da će naše stajalište prema susjednim zajednicama biti *miroljubivije* od ovog gore citiranog.

Za sve ostalo molim konkretne prijedloge o kojima bi se raspravljalo. U lovu na vještice više nećemo sudjelovati.

Lijep pozdrav, Sekretar Yang


Post je objavljen 19.05.2009. u 14:46 sati.