Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rukometnizaljubljenik

Marketing

Sesvete izborile drugu ligu

Nakon što su prošle sezone rukometaši ZG Dubrave nakon samo jedne sezone provedene u 3.ligi ušli u viši rang natjecanja, ove sezone su to ponovili i rukometaši Sesveta. Već u predzadnjem kolu stekli su nedostižnu prednost ispred Bedekovčine, Maksimir Pastele i Metalca, te ove subote mogu u slavljeničkom raspoloženju proslaviti ulazak u 2.HRL.
Predvođeni iskusnim Antom Koroljevićem, Robertom Lazićem i Lukom Pejčićem igrači iz Sesveta pokazali su najmanje oscilacija i u izuzentno jakoj konkurenciji prvi su presjekli ciljnu vrpcu kolo prije kraja.

Igrači koji su ove sezone igrali u središtu poput Bilušića, Rizzija, Kozara, Lukežića, Mrzljaka, Lazića, Pejčića, Mihića, Matoica, Pohovskog, Karačića, Dizdara, Čale i ostalih pokazali su da se u 3.HRL središte igra izuzetno kvalitetan i atraktivan rukomet.
Sama činjenica da su sve važnije utakmice 3. lige sudili prvoligaški suci dovoljno govori o rukometu koji je mnogobrojna publika mogla vidjeti u Zagrebu, Karlovcu, Sesvetama, Kutini, Dugom Selu ili Bedekovčini.

Šteta samo što sustav natjecanja ipak ne prepoznaje i tu regionalnu kvalitetu, pa je 3.HRL središte u podređenom položaju prema prikazanoj kvaliteti. Sam podatak da je npr. trećeplasirana momčad Premier lige - Siscia prije četiri sezone igrala istu ovu ligu i osvojila ju s identičnim brojem bodova koje će ove sezone biti dostatno tek za 2.mjesto.
Momčadi koje su prošlih sezona ulazile u viši rang iz 3.HRL središte - Siscia, Petrinja, Ivanić, Rudar i ZG Dubrava još uvijek se nalaze u višim rangovima natjecanja i niti jedna nije ispala natrag u niži rang.

Spomenimo na kraju poimence tko je uvjerljivo osvojio ovo prvenstvo 3.HRL - MRK Sesvete: Luka Pejčić, Robert Lazić, Ivan Marinović, Romano Dizdar, Karlo Čolak, Kristijan Čolak, Anto Koroljević, Ivan Cvetković, Josip Feljan, Ivan Radić, Renato Dizdar, Marko Črljenec, Ivan Getaldić, Josip Cvetković, Pavo Batković, Nikola Vranjković, Nenad Radočaj, Marko Markiš, Ante Tutavac, Matija Bilušić, Danijel Perlić, Zoran Glavočić i trener Danijel Grilec.

Post je objavljen 19.05.2009. u 12:40 sati.