Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

Izaslanstvo HDZ 1990 u Uskoplju

Razgovaralo se o mogućem ujedinjenju s HDZ BiH


Izaslanstvo HDZ 1990 predvođeno predsjednikom dr. Božom Ljubićem posjetilo je u petak, 8.svibnja, Središnju Bosnu. U Uskoplju je održan sastanak s članovima Općinskog odbora o stanju u ovom gradu, stranačkim pitanjima kao i o prijedlogu Predsjedništva HDZ 1990 koji je poslan HDZ BiH o mogućim pregovorima o ujedinjenju ove dvije političke stranke.
U Novom Travniku izaslanstvo je razgovaralo s članovima Općinskog odbora, nakon čega je u Travniku održan sastanak užeg dijela Predsjedništva. Razmatrana je trenutna situacija koja se odnosi na zaključake Predsjedništva s posljednje sjednice o prijedlogu za pregovore s HDZ BiH o mogućem ujedinjenju. Konstatirano je da odgovor još nije stigao i da se očekuje od Predsjedništva HDZ BiH institucionalno očitovanje o tom prijedlogu.
HDZ 1990 i dalje u dobroj vjeri pristupa ovom procesu. Još jednom je naglašeno da proces ujedinjenja jest politički i institucionalni proces na jasnim i javnim načelima, a ne nikakvo pripajanje, 'utapanje', pojedinačni prelasci i sl. kako se to može pročitati u nekim medijskim izjavama dužnosnika HDZ BiH.
Brojni medijski napisi ocjenjeni su kao špekulacije i članstvo će, kao i do sada, biti informirano o ovom kao i svim drugim pitanjima unutarstranačkim kanalima.
Predsjednik HDZ 1990 dr. Božo Ljubić obavijestio je Predsjedništvo da je donio odluku o podnošenju ostavke na mjesto ministra prometa i komunikacija u Vijeću ministara BiH. Istodobno je predložio da se na tu funkciju u Vijeću ministara imenuje mr. Rudo Vidović, dopredsjednik HDZ 1990 i sadašnji zastupnik u Domu naroda Parlamenta BiH. Članovi Predsjedništva su jednoglasno podržali ove prijedloge.
Izaslanstvo HDZ 1990 sudjelovalo je na proširenom sastanku Županijskog odbora HDZ Središnja Bosna. Razmatrana su aktualna pitanja u Srednjobosanskoj županiji, a posebno zaključci Predsjedništva HDZ 1990 o prijedlogu koji je poslan HDZ BiH za pregovore o mogućem ujedinjenju. U raspravi je dana puna potpora zaključcima Predsjedništva.
U izaslanstvu HDZ 1990 bili su još zamjenik predsjednika Martin Raguž, dopredsjednici Damir Ljubić i Rudo Vidović i glavni tajnik Josip Merdžo, navodi se u priopćenju iz ove stranke.

Post je objavljen 09.05.2009. u 06:15 sati.