Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/chiron

Marketing

Poštovani kolege,

Htio bih saopćiti da, zahvaljujući svome teritorijalnom (kirotorijalnom) položaju, Socijalistička zajednica uopće nije zainteresirana za postavljanje svojih naseobina na komadu kopna na kojemu se već nalazi nečija postaja. Yangov kontinent smatramo svojim, očekujemo da će za nekih dvadesetak godina biti završeno njegovo potpuno naseljavanje i svake pretenzije neke druge strane smatrat ćemo neprijateljskim činom.

U ovoj fazi ekspanzije nismo zainteresirani ni za kakve prekomorske akvizicije, ali kada dođe i do toga, svaki otok na kojemu se već nalazi nečija nastamba smatrat ćemo tuđim vlasništvom kao cjelinu, čak i ako formalno - po Principima o razgraničenju potpisanima 2101. godine - ne pripada cijeli unutar njegovih granica. Naravno, isto očekujemo i od ostalih - ukoliko imate informaciju da se na nekom otoku nalazi naša kolonija, molimo Vas da se suzdržite od iskrcavanja. Međutim, s obzirom da, kao što sam napomenuo, u bliskoj budućnosti ne planiramo prekomorsku ekspanziju, za sada o tome ne morate brinuti.

Iz specifičnih sigurnosnih razloga, izuzetkom od pravila iz prethodnog odjeljka smatramo zasad neimenovani otok sjeverozapadno od Yangee i na njega, zbog blizine prijestolnice, strateškog položaja i izloženosti mnoštva naših baza eventualnom napadu, polažemo dugoročno pravo te ćemo svako posezanje za njim od strane neke druge frakcije smatrati potencijalnom prijetnjom.

Naravno, isto vrijedi i za obalu Yangee; postavljanje pomorskih baza pet standardnih sektora udaljenih od naših obala smatrat ćemo u najmanju ruku nezgodnim (ovo ne vrijedi za spomenuti otok sjeverozapadno od Yangee, slobodno mu se približite na pet ili četiri sektora, ali nemojte na tri), a dva sektora udaljenih izravnim neprijateljskim činom (ovo vrijedi i za taj otok).

Ukoliko već imate svoje baze u tom dijelu svijeta, a informacija o tome još uvijek nije stigla do našeg Glavnog štaba, molim Vas da me obavijestite kako bismo izgladili mogući sukob i prije nego što započne.

Što se tiče svega ostalog, apsolutno smo spremni na dogovor iako vjerujem da smo ispostavili razumne zahtjeve te apriori pristali na dovoljne ustupke i da neće doći do nikakvih nejasnoća koje bi trebalo rješavati posebnim
pregovorima.

S poštovanjem,
sekretar Yang


Post je objavljen 18.05.2009. u 10:38 sati.