Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Virus AH1 N1 ili O svinjskoj gripi - iz prve (meksicke) ruke!

Ovih dana mi je stiglo i simpaticno pismo moje meksicke poznanice, pa evo i vi se uvjerite iz prve ruke, kako to izgleda sa svinjskom gripom, u samom Ciudad de Mexico (u mom prijevodu) :
un saludo desde la capital mundial de la influenza
Pozdrav iz svjetskog glavnog grada gripe

"Bog Drina!
Saljem ti virtualni pozdrav i zagrljaj, buduci da ovdje mozemo slati samo takve, jako mi je zao sto ti jos uvijek ne uspijevam poslati tvoju sliku kada si u defileu zemalja predstavljala Hrvatsku, ali cim stignem ucinit cu to.

Ne znam sto se govori u svijetu o mojoj domovini i epidemiji, ali prava istina je da ovdje samo shvacamo kako je nasa vlada sposobna cak izmisliti tako nesto s tko zna kakvim ciljevima, u vijestima govore o bolesnima i mrtvima, a mi ne vidimo nista takvoga, nitko nije bolestan, ni u obitelji, medju prijateljima, kolegama, zupljanima, nitko i nista, a kako bi sto bolje shvatila o cemu ti pisem: ja imam 38 rodjaka s velikim obiteljima, unucima i praunucima, i svi smo, hvala Bogu zdravi!

Molim te, puno se pomoli Bogu za moj jadni meksicki narod, u rukama ovakve zalosne i nehumane vlade.

Kako si ti, kako je u Ekvadoru? Bozji pozdrav! Lucia i Carolina. "

I moj odgovor:
"Hvala Lucia i Carolina,
za vas mail! Ne brinite se oko ovih glasina o "gripi porcina", svi normalni ljudi ovdje u Ekvadoru i u mojoj Hrvatskoj, znamo da je to netko izmislio, iz nekakvog razloga - zaraditi novce na lijekovima ili tko zna...Jedna nasa casna sestra s. Taty, trebala je ici u Kolumbiju, na operaciju ociju, i tamo su takodjer otkazali sve operacije za strance, zbog te glupe izmisljotine o svinjskoj grip, i tako ni mi nismo uspjeli posjetiti Gospino svetiste Lajas u Kolumbiji!
Ja putujem za Hrvatsku 8. lipnja. I malo se bojim da ce me gnjaviti u zracnoj luci, kada vide meksicku vizu u mojoj putovnici : )
Image Hosted by ImageShack.us
Drina u Meksiku kod Gospe gvadalupske

Hvala ti za dobre vijesti da nitko nije bolestan, ni mrtav sto smo svakako vec i pretpostavljali...
MI cemo moliti posebno za sve u tvojoj domovini, koja mi se toliko svidjela, a i vi se tamo molite, posebo gvadalupskoj Gospi, za jednu moju osobnu nakanu, jako mi vaznu, koja bi trebala biti rijesena ovaj tjedan, i ovih dana, a o cemu ovise moji buduci planovi.
Ujedinimo se svi, na citavom svijetu, u zajednickim molitvama, jedni za druge! Veliki poljubac maloj Carolini i vasoj obitelji.
Hrvatica Drina"

A kako mi je krasno bilo u Meksiku, podsjetimo se jos jednom zajedno:

Sjecanja na Meksiko

ps.
Na kraju sam ipak, iznenada i neocekivano, dospjela i do Lajasa i Kolumbije! I to bas ovih dana, kada su u Hrvatskoj hodocastili moji Vjencici, moji isusovci, moji domoljubi na Bleiburg! Hodocasnici svih zemalja, ujedinite se! : )

Svi detalji drugom prigodom, sada samo par fotki:

Image Hosted by ImageShack.us
Drina u Kolumbiji kod Gospe od Lajasa

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

I pomolite i za s. Taty i njenu operaciju ociju, sljedeci tjedan!
Image Hosted by ImageShack.us

Post je objavljen 18.05.2009. u 00:54 sati.