Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tears4songs

Marketing

Zgrožen


Borci za zaštitu životinja suprotstavili su se vladinoj ocjeni da je potrebno pobiti tisuće sivih klokana. Sud je odstrijel odgodio dok znanstvenici ne iznesu dokaze.
Australski je sud zaustavio vladin programa ubijanja 7000 klokana na državnoj zemlji u blizini prijestolnice Canberre i spriječio nakanu da se smanji sve veći broj tih ljupkih tobolčara za koje vlasti tvrde da ugrožavaju druge zaštićene vrste.
Borci za zaštitu životinja suprotstavili su se vladinoj ocjeni da je potrebno pobiti tisuće "običnih sivih klokana" u okolici Canberre kako bi se zaštitile ugrožene biljke, gmazovi i kukci koji s njima dijele stanište. Ubijanje tako velikog broja klokana, životinja koje se nalaze na australskom grbu, podijelilo je javnost.
Strijelci koje je pozvalo ministarstvo obrane tijekom devet noći ustrijelili su 4000 klokana, uglavnom noćnih životinja. Namjera je bila smanjiti broj klokana s devet na dvije tisuće na državnom zemljištu površine 3000 hektara.
Prizivni sud u Canberri obustavio je dopusnicu za ubijanje dok tročlano vijeće u početku lipnja ne sasluša suprotstavljene znanstvene dokaze.






Post je objavljen 17.05.2009. u 02:18 sati.