Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ribac

Marketing

Kreštosong 2008

Hir kams det tajm of d jir, kada svaki potencijalna tetka izađe na površinu, pa ni ja nisam iznimka. Malo naostalgija od obiteljskih gledanja, malo do sprdačine.

Eurosong

Litva

Bezveze. Litva traži zvjezdu ali je li ju našla? Ne vidim nešto visoku poziciju.

Izrael

Pacifistički i feministički faktor ne pomaže previše a baš nisu ni previše oku ugodne bar polovica dueta. Ni sim ni tam.

Francuska

Ajmo malo potpirivati stereotipe i vjerovati da tamo pjesaju samo Edit Piaf klonovi. Ne vidim neku veliku frku oko ove pjesme.

Švedska

Dok pjeva opernim glasom je dobro, dok ne pjeva, loše. Spoj klasike i modernog je uvijek klimavo tlo.

Hrvatska

Moram priznati da ipak bolje zvuči nego na Dori, ali i dalje imam dojam da se njegovo pjevanje prerano izvuklo iz pećnice, nije još mali pečen.

Portugal

Totalni osobni favoriti, pozitiva u kojoj bi se najradije cijeli dan kupao. Šarenilo i veselica a opet ne napadno. Potencijalni pobjednik.

Island

Ništa posebno, a opet dobra pjesma, dobra dikcija, dobra izvedba, zgodna pjevačica tako da mi se sviđa unatoč dosadi. Potencijalni pobjednik.

Armenija

Disney na arapski. Ne znam kako ni zašto ali eto tu su, nisu loše ali nisu Eurosong. Po meni.

Grčka

Visoka produkcija, Sakisov pedigre i potencijalno hopsanje po eurospkim klubovima, samo mi malo duše fali. Potencijalni pobjednik

Rusija

Dok se ne derači dobro je, ali nekako mi je zasmetalo. Ovdje duše ima no opet nešto mi nije na mjestu.

Azerbejdžan

Ona je faktor jebežljivosti, ona je samo viška, iako je bolje u nekim trenutcima zvučao. Pjesma je OK, ali ništa posebno.

Bosna i Hercegovina

Imam partizanski efekt od cijelog štimunga, pjesma je dobra, ali miks koji ostavlja mi je previše čudan da bi povukao bolje rezultate.

Moldavija

Vrlo pomješani osjećaji, zove na ples i izvlači neku istočnu vibru u meni ali pjesma nije nešto dobra, bez obzira na pevaljkinih znanja od 10-ak jezika.

Malta

Ah, kada sam kometirao da šalju samo male okrugle pjevačice nisam znao da je jedna te ista, pjesma je melem za uši nakon Moldavije.

Estonia

Neloš aranžman, ali pjesma se stalno penje i penje i nikako da se popne. Dobar materijal ali ne očekujem neke ekstra rezultate.

Danska

Ronan Keating klon a to ne znam da li da istaknem kao pozitvnu stvar. Valjda? Ljubić neki dobrog aranžmana i izvedbe. Potencijalni pobjednik?

Njemačka

Pomalo prenapuhani nastup Dite von Teese ali opet se vidjelo da je ona, pjesma totalni hit u nekim zemljama. Potencijalni pobjednik.

Turska

Plastična produkcija, loša izvedba, no velika dijaspora, ništa posebno za dodati, ajmo dalje.

Albanija

Čudan, čudan, čudan popratni nastup, nisam siguran što se htjelo reći. Uglavnom, dancing queen istoka.

Norveška

U čemu je vic? Malo žešća uspavanka, ali podosta drugačija od ostalih pjesama. Dobra ali mi nije sjela otprve. Vrlo potencijalni pobjednik.

Ukrajina

Gay faktor probija strop, definitivno najkičastiji nastup i pjesma za klubove, totalni hit već sada vidim. Potencijalni pobjednik.

Rumunjska

Neloša, ali nakon Ukrajine djeluje isprano. S obizorom na naslov možda dobije veču popularnost na ovim prostorima.

Velika Britanija

Andrew Lloyd Webber. Dosta rečeno. Potencijalni pobjednik.

Irska

Nit smrdi nit miriši. Ne znam što da kažem, bolje bez njega ili bez njih? Malo jednolična.

Španjolska

Dance dance baby, ali niš od trona. Dobar trik sa nestajanjem i to je to. Noć nije tvoja bejbi.

I da vidimo jesam li napiknuo pobjednika. Reći će te da sam ih puno popikao ali ja sam subjektivno objektivan. Eto, toliko od mene, valjda će iduće godine netko poslušati Modesti. A sad odoh gledat debakle i žalim za Metaxom i Krijesnicom. Doma bih ju uzeo i štipao za oraze cijelo vrijeme. Pričam o Cipranki koja nije prošla.

Pozdravno, Ribac

Post je objavljen 16.05.2009. u 23:07 sati.