Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sdbnovaci

Marketing

RIM!!!

Image and video hosting by TinyPic


Dragi naši nismo vam se mogli javiti neko vrijeme, ali sada imamo radost podjeliti s vama zaista bogata iskustva koja smo živjeli predhodnih dana.
Imali smo blagoslov i priliku provesti deset obogaćujućih dana u Rimu, zajedno sa talijanskim prednovacima i novacima drugog novicijata u Italiji koji se nalazi u Genzanu( mali gradić u blizini Rima).
Kao i uvijek princip je bio isti, tj. sve je imalo odgojnu metodu.
Susret nas novaka sa prednovacima, zaista je bio jedno predivno iskustvo vjere, iz kojeg smo izašli zaista obogaćeni i puno odlučniji za naš daljni put ka prvim zavjetima.
Prva tri dana proveli smo s prednovacima. Bio je to susret dijaloga, susret »licem u lice« , ali ne samo s drugima nego i sa samim sobom, jer je to bila prilika da svatko pogleda što nosi u sebi, s otvorenošću i jasnoćom.
Nakon toga smo se oprostili s njima, te smo zajedno sa novacima iz Genzana sudjelovali na susretu salezijanske mladaži iz tog djela Italije.
Ono što je uljepšalo taj susret je upravo to što smo se tu istu večer među 5 000 mladih susreli sa našim postnovacima. Velika radost, jednostavno neopisiva.
Sljedeći dan smo posjetili mjesta sv. Pavla, takozvane »tri fontane«( legenda koja kaže da je to mjesto na kojem je potekla voda kada su sv. Pavlu odrubili glavu), te prlijepu baziliku sv. Pavla.
Posjetili smo i jezero Castel Gandolfa za koji vjerujemo da ste već čuli jer je to ljetna rezidencija i odmorište Svetog Oca,a osim toga u tome mjestu se nalaze prelijepi »papini vrtovi« u kojima smo mogli provesti koji trenutak.-per le foto-clic-
Posjetili smo i tri marijanska svetišta u Rimu, koja su nam uistinu približila još više Marijinu vrijednost i ljepotu .
Posjetili smo i našu generalnu kuću u Pisani u kojoj smo imali predavanja o socijalnim komunikacijama, posjet arhivi naše kongregacije, te susret sa nekim od poglavara.
Nažalost našeg don Stjepana Bolkovca nismo uspjeli vidjeti jer je bio na poslovnom putovanju.
Jako nas je obradovao i posjet salezijanskom fakultetu, na kojem, studiraju naši postnovaci i Filip-naš bogoslov na drugoj godini teologije, s kojim smo se također susreli i bratski podjelili koji trenutak.
Istu večer imali smo čast u Genzanu »ugostiti« zajednicu postnovaka te dva novicijata »Kćeri Marije Pomoćnice«.
Tom susretu prisustvovao je i don Francesco Cereda – povjerenik za formaciju.
Na blagdan svetog Dominika Savia smo imali čast i blagosov prisustvovati audijenciji sa svetim Ocem papom Benediktom XVI. na trgu svetog Petra.
To je zasigurno najmilosniji događaj koji će na poseban način ostati urezan u našim sjećanjima.
Posljednji dan imali smo zajedno sv. Misu na kojoj smo ujedno obilježili i osmi mjesec našeg novicijata.

Mnogo ljepih stvari, dosta različitih sredina, ali ono najradosnije je da smo vas nosili sa nama u molitvama.
Neka vas čuva i prati zagovor Marije Pomoćnice ( kojoj upravo započinjemo devetnicu a preporučujemo je i vama, jer je zaista jedno bogatstvo imati Mariju za majku i osjećati se njenim sinom).

ZA SLIKE-KLIK-



Post je objavljen 15.05.2009. u 15:36 sati.