Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gaupe

Marketing

Riječki SDP

Jučer sma bio na predstavljanju kandidata SDP-a na gradskoj i županijskoj razini u Rijeci i PGŽ.
Iako osobno imam visoka očekivanja od SDP-a i očekujem puno, jer su si iz prijašnjih mandata postavili kriterije vrlo visoko.
I mogu reći da sam i više nego iznenađem ljudima na izborima. I to pozitivno. Takvu zgusnutost toliko kvalitetnog i sposobnog kadra nisam očekivao.
Iako je njima svima zajedničkog da su svi od reda vrlo obrazovani i uspješni u svojoj profesionalnoj domeni, te vrlo cijenjeni u poslu kojem se bave, oni su svi od reda vrlo različiti, što je pozitivno, jer se međusobno naodpunjavaju.

Osim oba spola, po godinama su ravnomjerno raspoređeni; od 18 do 70. Među njima su znanstvenici,umjetnik, vrlo obrazovani i vrlo ospješni bivši sportaši, branitelji, partizan, umirovljenici, studenti, odvjetnik, stručnjak za ustavno pravo, financijski stručnjak, profesori, inžinjeri striojarstva, liječnici, doktori ekonomije, informatičar, novinari... itd... idt jer se ni ne mogu sjetiti svih njihovih različitosti, jer zapravo skoro da ni nema preklapanja prema profesiji, dobi, životnom usmjerenju, sposobnostima (npr znanstvenik vs umjetnik).
Smatram da su takve kombinacije raznolikih ljudi najbliže idealu. Jer smatram da je pogrešno odabrati "idealan" profil, npr reći da je dobro da samo mladi vladaju, ili pak reći da samo srednje stari, ili pak samo oni sa dugim životnim i profesionalnim iskustvom. Ili pak da je dobro da samo privatni poduzetnici vladaju gradom/županijom, ili pak da samo oni koji su cjeli život u državnom/gradskom/županijskom/općinskom sistemu.
Niti pak da svi moraju biti znanstvenici. Niti kao neke liste na kojima su samo hrvatski branitelji, kao đšto ne bi bilo dobro da su na listi samo partizani.
Jer smatram da svaki profil političara, s obzirom na spol, profesiju, dob, radno iskustvo sl ima kako svoje prednosti, tako i mane.
Nedostaci jednog neutraliziraju se vrlinama drugog na tom području. Po starosnoj dobi, jedni su aktivni, energični, puni ideja, ali naivni i iskusni. njima suprotan profil je iskusan, nenaivan, realan, pun životnih mudrosti, i ako se ta daa profila spoje na pozitivan način, pripomognutui kadrom srednje dobi, dobije se tim koji je cjelokupan; po meni najidealniji u realnim okvirima.

No, uz toliko suprotnosti imaju i zajedničkih stavri; svi su oni fakultetski obrazovani, uz iznimku najmlađih kandidata. Svi oni, uz iznimku najmlađih su vrlo uspješni u poslu kojem se bave, bez obzira da li su privatnici ili ne. No, nitko od njih nije da nema bar malo svestranosti. Nema nikoga od njih da nije (biši) spotaš, umjetnikcijenjeni numizmatičar , šahist ili slično.

Sveukupno, po meni vrlo kvalizetan kadar, svi oni pojedinačno imajudokaze kako su suobni u onome čime se bave, pa ako budu u izvršnim funkcijama takvi, bit Rijeka će se i dalje vrlo brzo razvijati , graditi, obnavljati, širiti i slično, kao što je to bilo i do sada, u stavrima koje su u domeni lokalne i regionalne vlasti.
Također, kao tim po mojoj ocjeni odabran je tim koji će pokrivati profesionalno i znalački apsolutno sve svere gradskog žibvota. U vlasti će svako imati nekog "svog", i po spolu, i po dobi, i po profesijii po položaju i statusu u društvu. Jedina skupina koja neće imati nekog svoga će biti srednje i niže obrazovani, po kriteriju razine obrazovanosti. No, mislim da neće bizti panike oko toga.
Obi,Komadina i SDP svaka vam čast, doista nema razloga da uopće promatram druge kandidate/liste kad znam da u najboljem slučaju neka druga lista može imati maksimalno ovoliko obrazovane, posobne, priznate, cijenje, dokazane i sveobuhvatne kandidate kao što ih imate vi.
No, ono što neka druga lista sigurno nema, čak ni da su uspjeli nametnuti tako visoke standarde u kvaliteti jest, da da niti jedna druga lista/stranka u državi, kao što to čini riječki/primorsko-goranski SDP ne postiže tako dobre rezultate, jer ni jedan drugi grad u hrvatskoj nije toliko uspješan kao Rijeka; Rijeka je unatoš reseciji u zadnje 4 godine povećala svoj proračun za eormnih 80%! Reci te mi, tko u svijetu je postigao takav rezultat? SIguran sam da se takvi u svijetu mogu nabrojati na prste!


Post je objavljen 15.05.2009. u 09:56 sati.