Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dextermorgan

Marketing

Sleepaway Camp III: Teenage Wasteland (1989)

REŽIJA:
Michael A. Simpson

ULOGE:
Pamela Springsteen, Michael J. Pollard, Tracy Griffith



Dobro došli u Kamp New Horizons, kamp u kojem se provodi 'eksperiment dijeljenja', a kao pokusni kunići, pozvani su buntovni teenageri. Ali kad se zloglasni transseksualac, psihopat Angela Baker pridruži nemoralnim kamperima, lekcija o klaonici počinje...

Nakon urnebesne dvojke koja me je doslovno nasmijala do suza, tako nešto sam očekivao i od sljedećeg nastavka, no kako to inače biva, ostao sam prilično razočaran. Ono čega najviše nedostaje u ovom nastavku je urnebesni humor kojeg je dvojka imala na pregršt. Nemojte me krivo shvatit, ima i ovdje humora, no nije ni upola kvalitetan kao i u prijašnjem nastavku u kojem je to bio najjači adut. Smatram da je najveći krivac za to Angela koja je ovdje iz nekog razloga preozbiljna i tmurna, ali ajde, barem izgleda bolje.
Na plot neću ni potrošiti previše vremena jer je čista glupost: upoznajemo se s disfunkcionalnim kampom koji provodi nekakav 'friendship' eksperiment, a kamperi (kojih je svega desetak!?) su čiste suprotnosti, pa opet imamo razne geekove, bogataše, droljice, itd, itd... Uglavnom, gotovo svi likovi su nevjerojatno iritantni, pa barem na miru možete dočekati njihove smrti..:)
Nedostatak budžeta je opet itekako prisutan, a ono po čemu će mi ovaj film ostati u sjećanju (osim loše glume, ofc.) je to što sam prvi put primjetio korištenje onih lutaka koje stoje u izlozima dućana, pa se u prvoj sceni filma jasno i glasno vidi raspadanje lutke na djelove ispod kotača kamiona..:) Ali ajde, nije sve tako crno, pa ima par efektnih scena poput kosilice u glavu i dr. Loša gluma iliti zaštitni znak Sleepaway serijala također je ostao kao primjetni dio filma, a kao cherry on the top, kampera je svega desetak, a među upraviteljima kampa našao se i murjak koji je na neki način povezan s prošlim nastavkom, no da ne duljim, likovi su toliko glupi i iritantni da ćete u jednom trenutku najvjerojatnije poželjeti sami ući u film i osobno ih se riješiti..:)
Anyway, "Teenage Wasteland" nije ni upola zabavan kao i njegov prethodnik, no unatoč svemu, njegova brutalno glupa radnja vas definintivno neće ostaviti u dosadno provedenih 90tak minuta. Ako vam se svidio "Unhappy Campers", najvjerojatnije nećete bit previše razočarani, no ako želite nešto drugačije, nemojte očekivat ama baš ništa.

OCJENA: 2/5

Post je objavljen 14.05.2009. u 21:36 sati.