Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sportski-zaljubljenik

Marketing

Dvostruka kruna na vidiku: Kruno Jurčić najzaslužniji za buđenje Dinama!

Bila je to rapsodija u modrom. Prvi dio sinoćnje utakmice finala Kupa Dinamo je agresivnom igrom, visoko postavljenom formacijom lomio igrače Hajduka i „slomio“ ih.

Akcija za prvi pogodak Modrih predložak je kako bi trebalo igrati i kako trener Kruno Jurčić želi da Dinamo igra. Iskusni i napokon na europskoj razini, Igor Bišćan povukao je loptu, dao ju do Vrdoljaka koji iz prve, bez razmišljanja u priliku gura najboljeg igrača Dinama Marija Mandžukića koji u manirama najvećeg strijelca prebaciva Subašića i postiže vodeći pogodak.
Nakon trećeg pogotka Dinama, Hajduk je preko Ibričića, koji je iz slobodnog udarca pogodio vratnicu, i Kalinića koji je loše pucao kad se sam našao pred vratima Butine, mogao smanjiti rezultat i s pogotkom u gostima stvarati bilo kakvu nadu za uzvrat. Ovako je to ipak nemoguća misija.

Rano primljeni pogodak šokirao je bijele koji su u sljedećih nekoliko navrata napravili nekoliko početničkih pogrešaka. Prvo je Pandža nepotrebno u svom kaznenom prostoru povukao za dres Vrdoljaka, sudac je pokazao na bijelu točku s koje je Sammir bio više nego siguran.

Nekoliko minuta poslije Jurica Buljat, koji je ušao trenutak prije umjesto nesigurnog i prenervoznog Pandže, radi glupost i otvorenim dlanom udara Mandžukića u lice te dobiva crveni karton. Odmah potom istu kaznu zaslužio je i Siniša Linić. S dva pogotka u mreži i s dva igrača manje bijeli su izgledali u potpunosti izgubljeni.

Unatoč tome, nakon trećeg pogotka Dinama, Hajduk je preko Ibričića, koji je iz slobodnog udarca pogodio vratnicu, i Kalinića koji je loše pucao kad se sam našao pred vratima Butine, mogao smanjiti rezultat i s pogotkom u gostima stvarati bilo kakvu nadu za uzvrat. Ovako je to ipak nemoguća misija. I iako je i s dva igrača više Dinamo u nekoliko navrata nepotrebno griješio, pa i loše igrao, Modri od sinoć slobodno mogu slaviti dvostruku krunu. Nadam se samo da će sve proći bez Mamićevog striptiza.

Post je objavljen 14.05.2009. u 12:38 sati.