Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/returnofalterego

Marketing

Film: "U Vrtlogu igre"



Imam dojam da svi zločesti dečki Hollywooda, osim karizme, imaju još nešto zajedničko: svaki im je slijedeći film najmanje vrlo dobar, a uglavnom su vanserijski.
Pa tako i filmovi Russela Crowa.
Čak i kad vas film ne oduševi sasvim, ne možete mu poreći kvalitetu. Napeti triler o kongresmenu i novinaru upletenima u dva naizgled nepovezana slučaja brutalnih ubojstava - „U vrtlogu igre“ spada u one A lige. Režiser Kevin Macdonald, koji potpisuje također vanserijski „Posljednji škotski kralj“, odradio je takav posao da si prikovan dva i kusur sata u stolicu i jedva čekaš da se film rasplete.
Russel je u ulozi upornog, inteligentnog i pomalo nesretnog reportera Cal McCaffreya, ali interesantiju rolu ima ljepuškasti Ben Affleck koji se neočekivano dobro i uvjerljivo snašao u sjajnoj ulozi šarmantnog kongresmena Stephena Collinsa koji se pravično bori protiv monopola i korupcije u odboru za nadzor troškova Ministarstva obrane, no na kraju nas sve iznenadi.
Da vam ne kvarim film otkrivajući pojedinosti sadržaja, kada se tajne počinju polako razmotavati – dobijete neočekivano. Za razliku od većine trilera, ovaj ima i dosta predstavnica ženskoga spola i to u poprlično jakim ulogama: Robin Penn Wright je nesređena Collinsova supruga s tajnom, nježna Rachel McAdams je angažirana reporterka–početnica online izdanja časopisa koju Cal najprije neozbiljno shvaća, no na kraju je prihvati posve ravnopravno, dapače i više od toga – iako se među njima, neočekivano, ne razvije nikakava romantična priča. I dijamant na kraju: svijetli i kada nema veliku rolu – Helen Mirren koja sama svojom sugestivnom pojavom učini svaku ulogu dojmljivom, pa tako i ovu urednice časopisa.

Čista petica filmu!

Post je objavljen 14.05.2009. u 11:46 sati.