Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kishor

Marketing

Bhakti yoga

Vjerujem da je većina vas koji čitate ove riječi iskusila da prakticiranje meditacija, yoga asana, reikija i sl. ne garantira da ćemo uvijek biti iskreno radosni, nasmiješeni. 'Radom na sebi' prepoznajemo i suočavamo se sa dijelovima sebe koji umanjuju sjaj svjetla koje se širi iz našeg srca, ti obrasci ,ukorijenjena vjerovanja i programi koje smo stvorili kroz ovaj život i prošle živote i koje smo također naslijedili od predaka vidim kao oblake koje treba otpuhati da bi omogućili našim srcima da zrakama ljubavi obasjaju našu bližu i daljnju okolinu.
Ljudima koji ne 'rade na sebi' često je teško shvatiti taj paradoks ,da te prakticiranje duhovnih tehnika dovodi do disbalansa, kao meditiraš da bi bio u k.rcu. zujo
Taj disbalans koji je popraćen emocijama pokazatelj je da se nešto 'dobro' događa u nama.
Emocije imaju veliku ulogu u našim životima, emocije su medij putem kojeg dobivamo poruke naše duše, ali i medij kojim i mi 'govorimo' Božanskom.

Slika spokojne, neuzburkane površine jezera simbolizira istinsku radost kao spokoj koji izvire iz uzvišenog izvora. Čak i najmanja naobranost obrve, poput valića na jezeru pokazuje nazočnost emocije koja će, ako joj se dopusti da se razvije, uzrokovati nemir u kojem se gubi istinska radost. ...I Ching


Često sam se susretao sa sličnim zrncima mudrosti koje nas mogu navesti da prosudimo emocije kao prepreka ka stapanju sa Božanskim.
Mudrac će iskoristiti tu predivnu sirovu snažnu energiju kao gorivo kojim će tankati vozilo kojim prolazi kroz životne situacije, a ne se boriti protiv njih.

Kako iskoristiti naše emocije, kako se sprijateljiti sa njima ?

Sada bi upitao kako shvaćate duhovnost,šta je to, šta ti to znači biti duhovan? Za mene je duhovnost odnos sa Božanskim, koje je sa nama u svakom dahu, koje je 'sretno' kad smo mi sretni i 'tužno' kada smo i mi tužni. Svjesnost Božanske sveprisutnosti orgazam je koji nas dovodi do Istinske radosti koja se preljeva u Bezuvjetnu ljubav.

Jasne su pozicije nas i Božanskog na kojima smo postavljeni u tom odnosu, mi se želimo sjediniti sa Božanskim, Božansko to ne želi jer je već Jedno sa nama. Kako se kroz svakodnevnicu približiti Božanskom, doći bar do polovice mosta na kojem nas Ono čeka ?

Kao i svaki drugi tako i naš odnos sa Božanskim pun je emocija kojim hranimo Božansko ili 'Ono drugo'. Vjerujem da sa pozitivnim emocijama dajemo doprinos transformaciji ovog svijeta iz svijeta agresije,zavisti,ljubomore,požude, škrtosti,osvetoljubivosti,kajanja, ljutnje, zamjeranja u svijet ljubavi,radosti,mira, entuzijazma,sreće,nade,vjere.

Kako stvoriti pozitivnu emociju ?

Sve što radite ponudite Božanskom, bilo da plešete, kuhate, vodite ljubav, pišete poeziju, pišete blog wink, slikate slike, penjete se na Mont Everest, kopate kanale, zidate kuću, projektirate jahte... Što god da radite ponudite to Božanskom i svakim udahom osjećajte kako vam je odnos intezivniji i istančaniji.

Ali postoji i još nešto, pjevajte Bogu !

Ponavljanje svetih imena kroz Maha Mantre poput Om Namah Shivay, Hare Krishna, Om Namo Narayanaya, Sri Ram Jay Ram, Radhe Radhe Radhe Shyam.. dovodi nam svjetlo u um, odpuhuje one crne oblake sa našeg srca. Kada k tome još dodate melodično pjevanje uz glazbu harmonija, bubnjeva, gitare, violina... postižete duhovnu ekstazu.... Bhakti yogamah



Post je objavljen 13.05.2009. u 23:26 sati.