Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gaupe

Marketing

Lokalni izbori 09

Da počnemo najprije sa najvećim gradom; Zagrebom! U Zagrebu će se voditi bitka između dosadašnjeg gradonačelnika Bandića, iza kojeg stoji najjača hrvatska stranka SDP, kandidata za gradonačelnika za kojeg je provjereno da je je čovjek koji radi i gradi Zagreb. Njegova najveća mana je upitna transparentnost njegovih projekata. Dakle, čovjek za kojeg je sigurno da daje Zagrebu i Zagrepčanima, ali ostaje sumnja da li možda sebi ne uzima nešto više od plaće gradonačelnika.
ALternativa mu je nezavisni Jospi Kregar, također upitne moralnosti i nevinosti pred zakonom, no za razliku od Bandića nikakvi konkretni projekti usporedivi sa onima koji su slični onima koji spadaju pod domenu gradonačelnika ne stoje iza tog kandidata.
dakle, prednosti u njegovoj biografiji u odnosu na Bandićeve ne postoje, ali zato ima i site mane kao Bandić, ili drugim riječima, od Bandića u ničemu nije bolji; u nekim su stavima isti, u drugima je Kregar gori kandidat.
Postoji još jedna prednost Bandića kao kandidata u odnosu na Kregara, a ta je da iza Kregara ne stoji niko, a iza Bandića stoji cijela stranačka organizacija i infrastruktura najjače hrvatske stranke.
bandić se u svojim gradskim projektima ima osloniti na koga, i to vrklo moćnog. Kregar je sam. Nema ničiju potporu i svim strankama smeta. Zato u njegovim eventualnim projektima ne može računati na potporu nikoga.
Osim ovo dvoje, u Zagrebu nitko drugi nije vrijedan spomena.

U Rijeci pak nema nikakve dilege; Vojko Obrsnel i SDP! Obrsnel u Rijeci nema ozbiljnog protukandidata i praktički njegova pobjeda je već osigurana.
Riječani vjeruju i stranci SDP i svojem gradonačelniku Obrsnelu.
SPD je u Rijeci na vlasti već 65 godina i u ni jednom trenutku ta vlast nije bila poljuljana. Riječani su odani SDP-u, i SDP je u svojoj regionalnoj/lokalnoj organizaciji odan Riječanima.
Od kad je došao na vlast 2000. godine, Obrsnel je omiljen među svojim sugrađanima; ali ne zbog neke stranačke vjernosti, nego zbog gradskih projekata koje uspješnbo vodi Vojko Obrsnel i njegov SDP. Svi su računi isti, a Rijeka napreduje unatoč podmetanjima i kočenjima iz HDZ-a/Zagreba.
Sa malo se novca puno radi i gradi. Tu nema nikakvih aferi i moralnost riječke vlasti nije upitna.
ZAšto bi Riječani uopće htjeli promjene?
Dakle, u Rijeci nitko osim Obrsnela i SDP-a nije vrijedan spomena!


U SPlitu se vodi borba između nezavisnog Keruma i SDP-ovog Ostojića.

Splićani su tu nekakav specifikum kojeg je teško razumijeti i koji je teško spojiti s ičim racionalnim.
Kerum je čovjek si je prigrabio milijune na račun svojih sugrađana. Kriminalac kojem nije dosta gospodarskog kriminala nego se uključuje u politički.
I dok su drugdje političari pod sumnjom da su na ovaj ili onaj način povezani s kriminalom, da su ovisni od njega, da ga toleriraju i slično, u Splitu je situacija drastično gora; tu narod svojom voljom hoće da da njime vlada najveći kriminalac i mafijaš u gradu.
Kao da žele da ih se tlači i muze još više. Odakle taj mazohizam, kojeg možžemo nazvati političkim BDSM-om, nije mi jasno.
KAo daSplićani žele reći alternativa kriminalnu nije pošetenje, nego još veći kriminal. Lopovluk ne žele zamijeniti poštenjem, nego još većim lopovlukom.
Spićani očito ne cjene onoga koji im želi pružiti ruku, onog koji će ih cjeniti, nego onog koji će ih što jače omalovažavati i iskorištavati.

U Osijku je odavno lokalna politika na niskim granama. Očito je također da što što si veći mangup, više te vole. ALi Osiječani ne preferiraju toliko kriminalce iz gospodarstva, nego ratne zločince.
ZAdnji rast polularnosti Glavaša nakon izricanja presude za ratne zločinene, dokazuje da čim je sigurnije da je Glavaš zločinac, njima je Glavaš miliji!

Post je objavljen 13.05.2009. u 20:56 sati.