Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

24. dan blokade!

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu traje 24. dan blokade. U Zadru je došlo do udara na studente u ime autonomije sveučilišta ili tako nečeg - neću sad o tome, jer nemam dovoljno informacija. Blokada je u tijeku na nekoliko drugih fakulteta. Studentski prosvjedi događaju se širom Europe - danas su započeli u 11 gradova u Bavarskoj.

Pokušaj zagrebačkog rektora da osigura provođenje nastave na "alternativnim" lokacijama, u ime navodnih nezadovoljnih studentkih masa, slavno je propao - zahvaljujući bojkotu kako nastavnika fakulteta, tako i velike većine studenata. Muljanje sa "osnivanjem radnih grupa" koje bi pripremile nekakve promjene pravilnika je naravno sirovi pokušaj prevare: ma gle, oni su eto već imenovali studente, koji bi u toj grupi trebali biti!

Danas nastavnici štrajkaju, međutim, upravo se čekaju vijesti da li su sindikati javnih službi postigli dogovor s Vladom. Studenti, međutim, traže puno više: ne u novcu! Bila bi sića da se radi samo o 500 milijuna kuna više iz državnog proračuna: oni udaraju u srce modernog neoliberalnog globaliziranog kapitalističkog sustava. I toga su od početka jasno svjesni.

Post je objavljen 13.05.2009. u 16:45 sati.