Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dalmata

Marketing

storija o aždaji iza kredence

Vika ,škrika……doli kod susida…..a ja nakvi kakvi san bija na vraga i nako kurijožast odma san sletija niza skale nebi li vidija šta se to doli događa.

Nemoooooooojjjjjjjjjj neeeemmmmmmmoooj Anteeeeeee

Biži makni seeeee ,šta necu ,ugrist ce mi dite….biži ca moran je ubit pa kud puko da puklo…..


cili zajapuren susid Ante gura onu staru kredencu ca su je jemali u tinelu i sve ništo provaje metlon dobavit izad.
(e susidu je koji misec prije žena francuzica Helena rodila sina nasljednika :) Stefana……ma koje lipo domace ime gospe moja dabili gospe - e vi domaci ce te znat o kome je ric-Stefan sad drži jedan od kafica na rivi a pokojnega su mu dida Tomu zvali “Majka” )

Makni se Ljubice (Antina sestra )i tebe cu opizdit ovon metlon…….ajme ajme opet mi je škivala iza……biži ca da odmaknen kredencu od zida……..nemoren je dobavit………morannnnnnnnnnn

Nemoj sinko ,nemoj divljat radi svita,ajme ca ce svit rec…..nemoj ako boga znadeš nemojjjj se derat
( žali iza svega glasa mater mu Stana-a ona se cula dva puta više od njega)

Skupilo se cilo susistvo po ponistrama i uživa u zvucnon prestavi …….ma koja radio drama…..ma koji teatar ….koja lipa akustika…….sve je odzvanjalo lipin socnin beštimama….……triba to doživit …….nema rici kojima se more docarat taj naš domaci mentalitet,ti špirit ca pršci iz covika kad popizdi ka šta je onda bija popizdija susid Ante.

metla


Evo ga…ubojito oružje u rukama susida Ante…

Neš ti mene zajebavat neeee neeeee …… jeben ti sve svece da ti jeben……sad ceš ti vidit ko je luđi ……

pocrvenija Ante u licu kada ce isplodirat …......kada ce mu se glavuša razletit po tinelu…….izleti ka oparen iz tinela put sobe i u trenu eto ga nazad …….BUM BUMMMMMMM……….na sad jeben ti mater aj sad pobigni …….
Pun sebe naš ti Ante zataka rivolver za pas i sa velikin olakšanjen side na katrigu …..odpuše kada mu je piz o 300 kili pa sa prsiju.

Dotrcala moja mater niza skale cila u panici ….............šta je ,šte se desilo muko moja……Marine Marineeeeee…..
Šta je mama…..ovod san …..šta je
Ajme dite moje kako san se pripala,ajme a šta je bilo ……šta se desilo ….ko je ono puca

Ono je oni moj šenpijavi brat puca namo u tinelu …..poludija je skroz naskroz…….vidija je na zidu pa je mora ubit da mu nebi dite ugrizla…….a luđak je nije moga dobavit metlon pa je ubija iz rivolvera

Ma šta je vidija,štaaaaaaaa???????????????


Ma tarantelu taranteluuuuuuuuu

A ludoga covika muke ti Isusove pa nije ona otrovna i ne grize ljude….koji van je kurac …..ajde ga dat u pizdu materinu nako luda……pa dite mi je bilo tod kod vas ……dite mi je bilo todddddddd.

E svitu moj koje je to lipo susistvo bilo,koji dobri ljudi ,pokojni Majka me volija kada san njegov unuk …..ni bilo ni jedne šverc ture iz Trsta a da meni ni donija cakod…..ajme kad se tek sitin kad su bili u modi oni pištolji na vodu ,oni za štrcat se, a on meni donija strojnicu iz Trsta u koji je moglo stat 3 litre vode a jemala je pumpu pa se mogla bacit priko 10 metri……enti gospu bija san glavna cunka među svon dicon…..a mater moja zašto se nako pripala,e to je vec jedna druga prica…..zapantila je ona dobro onu zgodu sa menon i Antinin rivolveron…..da zapantila i te kako da je zapantila…..i danas kad se sitimo tega race da još protrne…..ali o temen ce mo posli ovega posta.

Evo je evo ta aždaja koju je uspija utamanit naš Ante sa dva tira iz rivolvera….ma vidi je samo kako je opasna kako je nešesna……hahahaha……a koja lipa beštijica…..a kako je tek korisna……ma beštijica koju triba cuvat i brinit se o njon……..evo je zateplilo pa se ova moja pojavila u ranin nocnin satima…..i cekala mene nako u pozicjunu za litret….

tarantela


E to je ona TARANTELA oli ti kako je u drugin mistima zovedu MACAKLIN

E sad u duhu dobre tradicije ovega moga bloga ajmo malo edikativno opisat ovo bice noci.

Ka prvo ako van slucajno padne napamet ucinit štakod slicno ka moj susid Ante jemajte na pameti sljedece:
Tarantela/Macaklin je zaštićena životinjska vrsta u Republici Hrvatskoj i svaka nezakonita radnja na njima, ozlijeđivanje, proganjanje, hvatanje i držanje podliježe novčanoj kazni, koja je propisana pravilnikom o visini naknade štete prouzročene nedopuštenom radnjom na zaštićenim životinjskim vrstama, na temelju članka 44. Zakona o zaštiti prirode (Narodne novine br. 30/94 i 72/94).

Tarantela je gušter iz porodice gekona, a gekoni su ujedno najmnogobrojnija porodica guštera.Na ovon našon baloti ca je zovemo zemlja oni vec žive oko pedeset miljuna godina.Pošto su ovo vrlo prilagodljive životinje možemo ih nac u vrlo razlicitim staništima. Vecinom su to nocne životinje to jest pocimaju bit aktivni u sumrak.
Pojedine vrste macaklina imaju sposobnost hodanja po gotovo svim plohama…..to postižu svojim prstima na kojima se nalaze “priljepci” to jest njihovi prsti su obrasli biljunima najfinijih dlacica koje stvaraju savršenu adheziju sa podlogom …..

tarantela


Kod nas žive dvi vrste macaklina oli ti ga gekona i to : Zidni macaklin (Tarentola mauritanica) i kućni macaklin (Hemidactylus turcicus).

Kucni macaklin ili bolje poznat kod nas po imenu tarantela je životinjica nježnog ružicastog tijela cija je koža prekrivena sitnim krljuštima što daje tijelu izgled bradavicastosti…..e ove “bradavice “ su i krive šta se ranije kod našega svita razvilo virovanje da je ova beštijica otrovna.
Ma ne da nije otrovna vec je ovo skroz bezopasna beštijica koja je vrlo korisna jer se hrani insektima .Aktivna je nocu kad se cesto glasa oštrim piskavim glasom…..pretežno kad mužjak doziva ženku ili u sukobu dva mužjaka.Cilo tilo jon je veoma nježne građe i pri pokušaju svakoh pa i najmanjeg hvatanja može doci do ranjavanja.Posebno joj je osjetljiv repni dio koji lako puca,ali se isto taki brzo i regenerira.

Zidni macaklin je veći od kucnog macaklina. Gornji dil tijela je sive, smeđe ili crne boje. Također je nocna životinja, a najcešce se nalazi po starim zidovima i kucama i u nas nije tako cest kao kucni macaklin.

Iz svega ovoga šta san namlatija ovod nadan se da se vaš odnos prima ovon beštijici prominija …..i da je necete nikad mlatnit metlon oli upucat :)

Držimo se onoga da je prisutnost tarantele na zidu vaše kuce znak da je vlasnik dobar covik…





Post je objavljen 13.05.2009. u 00:31 sati.