Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rijekaminirukomet

Marketing

U DVORANI »3 MAJ« ODIGRANO ČETVRTO IZDANJE OTVORENOG PRVENSTVA GRADA RIJEKE I NOVOG LISTA U MINI RUKOMETU KOJE JE OKUPILO VIŠE OD 400 IGRAČA IZ 46 MOMČADI


Dvostrukim slavljem malih rukometaša »Zameta« u dvorani »3. maj« na Kantridi prošle je nedjelje okončano četvrto izdanje Otvorenog prvenstva Grada Rijeke i Novog lista u mini rukometu, što je održano u organizaciji »Kvarner Kostrene« i Novog lista. Rukometna budućnost Zamećana pobjede je izvojevala u konkurenciji rukometaša rođenih 1998. i 1999. godine, a dominaciju primorskih klubova na odlično organiziranoj smotri zaokružila je ekipa »Kvarner Kostrene«, koja se najboljom pokazala u najmlađoj konkurenciji rukometaša, rođenih 2000. godine. Zamećani su tako zadržali prijelazni Kup Novog lista za najbolju ekipu u kategoriji rukometaša 1998. godišta koji su osvojili prošle godine, dok su u godinu dana mlađoj konkurenciji pokal preoteli prošlogodišnjim pobjednicima, rukometašima »Rudar Ruda«. Ove godine svoju premijeru imalo je 2000. godište u kojem su se najs(p)retnijima pokazali rukometaši iz redova organizatora jednog od najvećih turnira za djecu u Hrvatskoj. Svi ti rezultati iznova su riječko područje potvrdili kao hrvatski centar mini rukometa.

Dvorana na Kantridi i ovog je puta bila pretijesna za sve zainteresirane ljubitelje mini rukometa, koji je na području Primorsko-goranske županije u posljednjih nekoliko godina doživio pravi boom. Sva sila ponosnih roditelja, baka i djedova s velikim je guštom pratila rukometne okršaje najmlađih koji su zorno demonstrirali da Hrvatska i u budućnosti ne treba strahovati za svoj status rukometne velesile.

Na tri odvojena terena, na Kantridi je svoje rukometno znanje pokazalo više od 400 djece iz 46 ekipa koje su u Rijeku stigle s područja čak šest hrvatskih županija.

Turnir je svake godine sve bolji i masovniji pa je dvorana »3. maj« čak postala pretijesna da primi ovolik broj djece. Zato je odlična stvar što smo dobili obećanje Veljka Karabaića, pročelnika za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, koji nam je obećao da će se turnir iduće godine održati u novoj rukometnoj dvorani na Zametu gdje ćemo cijelu organizaciju moći proširiti na čak šest terena!

Nakon cjelodnevnih rukometnih okršaja, koji su već od ranih jutarnjih sati okupirali dvoranu na Kantridi, bilo je veselja, ali i suza zbog poraza, koji su sastavni dio sporta. Ovogodišnje rukometno okupljanje donijelo je malu promjenu u sustavu natjecanja zbog kojega su izostale finalne borbe, koje po običaju djeci donose najviše uzbuđenja. Pobjednicima su postale one ekipe s najviše pobjeda u međusobnim ogledima.

Sportski dio programa uveličala je plesna skupina Porto Ri, koja je svojim nastupom na svečanom otvaranju natjecanja dodatno obogatila rukometni događaj.

SLUŽBENI POREDAK

2000 GODIŠTE


1. Mjesto Kvarner Kostrena
2. Mjesto Umag
3. Mjesto Dugo selo


Najbolji Igrač: Juraj Plantarić
Najbolji golman Fran Daskijević

All star
1 Fran Daskijević Kvarner Kostrena
2 Karpo Sirotić Dugo Selo
3 Marin Simčić Umag
4 Jan Manić Umag
5 Juraj Plantarić Kvarner Kostrena


'99 GODIŠTE

1. Mjesto Zamet
2. Mjesto Poreč
3. Mjesto Matulji


Najbolji Igrač: Emanuel Šegon Poreč
Najbolji golman Blečić Karlo Zamet

All star
1 Blečić Karlo Zamet
2 Lučin Tin Zamet
3 luka Pejatović Matulji
4 Luka Koraca Poreč
5 Emanuel Šegon Poreč


'98 GODIŠTE

1. Mjesto Zamet
2. Mjesto Kozala
3. Mjesto Karlovac


Najbolji Igrač: Eugen Renko Kozala
Najbolji golman Tin Škorić Zamet

All star
1 Tin Škorić Zamet
2 Dino islamović Zamet
3 Tomislav Špruk Karlovac
4 Paulo Šostarec Kozala
5 Eugen Renko Kozala


Post je objavljen 12.05.2009. u 16:02 sati.