Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

DEMONIZACIJA BRANIMIRA GLAVAŠA

Sjećate se 2002. godine i za hrvatsku politiku dalekosežnog sabora HDZ-a, Glavaš je bio " vizonar ", ali i kreator Sanaderove pobjede.

Bila je 2002. godina, u najjačoj hrvatskoj stranci spremao se završni obračun između tehnomenadžerske struje HDZ-a, dakle one struje koja je tihi ali istinski dobitnik svih hrvatskih pretvorba i privatizacija, te takozvane desničarske, « ognjištarske «, u drugoj polovici devedesetih prevladajuće struje Hrvatske demokratske zajednice. Nakon masovnih prosvjeda branitelja diljem zemlje, koje je budimo objektivni uglavnom organizirao HDZ, ali onaj dio HDZ-a koji ne podržava Ivu Sanadera i koji je u to vrijeme bio izuzetno moćan, Sanader nikada ne bi mogao imati toliku mobilizacijsku sposobnost kakvu je 2001. sa koncepcijom Hrvatskog bloka ( blok hrvatskih državotvornih stranaka, koncepcija Ivića Pašalića pripremana za lokalne izbore 2001. godine ) imao i danas najpoznatiji hrvatski doktor u politici, Ivić Pašalić.


Sanader iskoristio Glavaša

Image and video hosting by TinyPic

Raskol koji je uslijedio u najjačoj hrvatskoj političkoj stranci sa sobom je otpuhao i Pašalića i njegove sljedbenike sa hrvatske političke scene, bilo je to nemilosrdno vrijeme, kada se nisu birala sredstva i kada su se za prevlast u HDZ-u koristila sva moguća sredstva, i kada je po mnogima ( iako to niti jedan medij neće izričito napisati, jer jednostavno ne podnosi Pašalića zbog čitavog niza stvari ) Sanader do tada neviđenom prijevarom zagospodario čvrstom rukom u bivšoj Tuđmanovoj stranci upravo zahvaljujući svom danas najvećem neprijatelju, nekadašnjem « vizionaru «, Branimiru Glavašu. Sanader je biran riječima govorio o Šeksovom bivšem prijatelju, biranim riječima je hvalio njegov angažman i njegov doprinos izuzetno sumnjivoj pobjedi Sanadera nad Pašalićem, pobjedi nakon koje su se danima na raznim lokacijama pronalazili listići sa izbornog sabora HDZ-a, Sanader je pobijedio za ušicu igle. Sigurno je jedno, da je obrnuto, a lako je moglo biti, danas bi Hrvatska izgledala ponešto drugačije, možda nešto dalje od Europske unije i možda još uvijek ne u NATO paktu, ali Glavaš sigurno ne bi bio bjegunac u Pašalićevoj Hrvatskoj, tek bi eventualno aktualni predsjednik, Stjepan Mesić, imao neizlječive duševne boli, no bile bi to slatke brige. Drugim riječima, Ivo Sanader iskoristio je Glavaša, iako se realno nikada nije uklapao u njegovu koncepciju Hrvatske, onog trenutaka kada je Sanader pobijedio, bilo je samo pitanje vremena kada će i Glavaš morati otići čak ga ni Vladimir Šeks nije uspio spasiti, iako se ne može reći kako nije pokušao. Naime pokušavajući iskoristiti premijerovo odsustvo, Šeks je na brzinu u saboru pokušao pomoći svom dojučerašnjem prijatelju, međutim nije prošlo, javna je tajna kako su ovo posljednje godine u politici, uz Luku Bebića i Stjepana Mesića, najdugovječnijeg hrvatskog političara, iako marginaliziran, Šeks i danas ima određeni utjecaj u stranci, ako ništa drugo, ima prešutnu podršku najopasnijeg Sanaderovog stranačkog rivala, Andrije Hebranga.

Image and video hosting by TinyPic

Branimir Glavaš NEPRAVOMOĆNO je osuđen u Republici Hrvatskoj, kakvi god bili zakoni i tko god ih kreirao, oni se moraju poštovati, dok su na snazi, bezobzira na Sanaderov igrokaz sa onom krajnje neprimjerenom izjavom ( autocesta Zagreb-Sisak., bili smo prisutni otvaranju te dionice ) kojom optužuje sudbenu vlast za politizaciju slučaja Glavaš, što ne samo da nije točno, već je jedna od najvećih gluposti izrečenih u Hrvatskoj posljednjih godina, naime, ako netko pokušava kontrolirati sud i suce, onda je to aktualni premijer i to nema nikakve veze sa Tuđmanovom Hrvatskom demokratskom zajednicom, iako Sanader čini sve ne bi li kompromitirao HDZ i pokojnog predsjednika a sebe ostavio neokaljanim, što je naprosto nemoguće, posljednjih godina, ništa vrijedno spomena, u pozitivnom ili negativnom kontekstu u Hrvatskoj se nije dogodilo bez izričitog blagoslova Ive Sanadera, nažalost, negativnih stvari je daleko više.


Je li " imbecil " vredniji od " WC papira " ?


Kao da sve to nije dovoljno, pred vratima su lokalni izbori, a u te izbore, što je krajnje opasno uključile su se i brojne nevladine ( čitaj-protu vladine udruge ) udruge, već dugo mi na živce idu oni koji bi usprkos krizi konstantno isisavali novac iz državnog proračuna i životarili na grbači ovog naroda. Dok je bio rat i Hrvatska porušena te suočena sa izuzetno skupom obnovom svojih opljačkanih i devastiranih područja, nevladine udruge, uživale su u Sorosevim blagodatima, međutim onog trenutka kada je nestalo Franje Tuđmana dio nevladinih udruga izgubio je smisao svog postojanja i sredstvo odnosno objekt svoje opsesije. Naime, nikada nismo, primjerice od izuzetno štetne po hrvatsko društvo razarajuće, maliciozne udruge GONG ( produžena ruke jedne političke, ( ne stranačke, dakle nema izričite veze sa nekom strankom ) opcije ), nikada nismo dobili transparentne podatke o korištenju državnog novca te odgovore na pitanje od lijepe Suzy ( Suzana Jašić, op. a. ) je li možda plaćen porez na dobrohotne donacije svjetskih mecena koji kao istinski ljubitelji demokracije i donatori nikada ništa ne traže za uzvrat, osim da izdate vlastitu zemlju, na našu žalost Hrvatska je oduvijek plodnu tlo za « stoku sitnog zuba «.

Image and video hosting by TinyPic

Neki Branimira Glavaša zovu « IMBECILOM « ( što je nedopustivo od aktivista nevladinih udruga, nikada niti u jednoj zemlji, demokratskoj zemlji, nemate toliko polupismenih idiota u nevladinim udrugama, kao što je to slučaj u Hrvatskoj ), to su uglavnom potomci ili « okot « ( nije moja riječ ) one bande koja je dok je rat Hrvatskom bjesnio a srpski tenkovi bili na tridesetak kilometara od Zagreba, igrala Kozaračko kola sa srpskim kolegama i potpisivala peticije sa klanom Pusić o smjenjivanju vrhovnog zapovjednika hrvatskih oružanih snaga.


Hrvatska ima tu nesreću, i to treba jasno reći da jednostavno nema demokratskih nevladinih udruga, koje bi se bavila problemima obespravljenih, nezaposlenih, marginaliziranih i opljačkanih građana, Hrvatska nema ono što većina istinskih demokratskih zemalja ima, usprkos mnogim manjkavostima, vi nikada nećete od pripadnika jedne relevantne nevladine organizacije ( primjerice u Americi ) čuti sljedeću, grozomornu rečenicu i to pet dana uoči izbora: «..Država koja je bjednija od najjeftinijeg WC papira…». Nećete to čuti od onih, koji si utvaraju da su nezavisni, da su objektivni, i da mogu na isto takav način nadgledati izbore, koristeći se neistinitom floskulom: « GRAĐANI NADGLEDAJU IZBORE « , oni se zapravo koriste obmanom i podmetanjima, ne radi se tu o nikakvim građanima, već o interesno-financijskoj organizaciji, gladnoj političkog utjecaja i moći kakvu ne zaslužuju, i kakvu niti u jednoj demokratskoj zemlji nemaju nevladine organizacije, drugim riječima, možda je vrijeme da Hrvatska razmisli o strožim kriterijima kojima se daje mogućnost pojedincima da osnuju razne i nepotrebne udruge kako bi svoje osobne frustracije ispoljavali skrivajući se iza njih. Zamislite ironije, udruge civilnog društva, koriste izrazito militaristički rječnik, nedopustivo.


Hrvatska ne zaslužuje ovako nesposobnu, nekompetentnu vlast i isto takvu oporbu, ali Hrvatska najmanje od svega, zaslužuje ovakve nevladine organizacije, uglavnom financirane novcem iz državnog proračuna ( Kako možete primiti novac od zemlje koja je bjednija od WC papira, odakle vam obraz za to? ) ili novcem raznih svjetskih, « dobronamjernih «, na svu sreću propalih tajkuna.


Post je objavljen 12.05.2009. u 11:56 sati.