Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/motrnjani

Marketing

prepucavanja u politici

Na konferenciji za novinare održanoj odmah nakon Hebrangove, Nenad Stazić (SDP) nazvao je sjednicu Povjerenstva, na kojoj je Rončević proglašen nevinim, privatnim okupljanjem građana.

Ta sjednica nema valjanosti, objasnio je Stazić, jer je on nije sazvao kao predsjednik. Stazić je kazao kako su ga posjetili nakon prošle sjednice Krunoslav Markovinović (HDZ) i Emil Tomljanović (HDZ), ali se nisu mogli dogovoriti o tome kad će bit sljedeća sjednica. Nenad Stazić danas je optužio Andriju Hebranga (HDZ) da je i sam upleten u aferu ''vojni kamioni''.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!





- Otkako je razotkriveno da je u vrijeme afere ''vojni kamioni'' Andrija Hebrang bio potpredsjednik Vlade, a Rončevićev šef, on je postao jako nervozan. I on i Sanader sasvim su sigurno znali i sasvim sigurno su odobrili da se iz proračuna plati 15 milijuna kuna više za kamione. Hebrang je trebao biti predmet istraživanja Povjerenstva, a ne član. Zato je postao tako nervozan.

MUP je svoju istragu proveo traljavo. Nisu istraživali vezu Rončevića s Hebrangom. Policija očito nije istraživala do kraja niti je išla na mjesta gdje treba tražiti. U Hrvatskoj istrage staju kad dođe do potpredsjednika Vlade - rekao je Stazić.

Najavio je da će sljedeću, pravu, sjednicu Povjerenstva sazvati za petak, a ako se vladajuća HDZ-ova većina ne odazove pa ne bude kvoruma, pokušat će ju održati u ponedjeljak ili utorak, kada je i rok za završetak rada Povjerenstva. Ako niti tada ne uspije, formulirati će svoje zaključke o radu Povjerenstva i kao izdvojeno mišljenje priložiti uz ono koje je sastavila Hebrangova većina i koje će biti poslano saborskim zastupnicima na prihvaćanje.

Post je objavljen 12.05.2009. u 08:28 sati.