Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dvdvirje

Marketing

Proslava Svetog Florijana

Dobrovoljno vatrogasno društvo Virje već dugi niz godina slavi i obilježava svog vatrogasnog zaštitnika sv. Florijana pa tako i ove 2009.godine, 26.04.2009.godine (nedjelja) okupljali smo se od 09 do 10 sati i zajednički krenuli na svečanu svetu Misu.Poslije Mise sa gostima, članstvom DVD – a Virje i cjelokupnim voznim parkom od 13 vozila, obišli smo nekoliko ulica Virja te se vratili u Vatrogasni dom.

Po dolasku u dvorište vatrogasnog doma naš predsjednik Drago Hatadi pozdravio je prisutne, odsvirana je himna - državna i vatrogasna, odana počast umrlim i stradalim braniteljima za našu Republiku Hrvatsku, kao i vatrogascima, odana minutom šutnje, te odnijet vijenac na naše mjesno groblje koji je položen ispred križa u znak zahvalnosti za spomenutee branitelje i vatrogasce.

Tajnik našega DVD – a Velimir Sobota pročitao je kratki referat o značaju Dana vatrogastva. Ovoj su svečanosti nazočili: zamjenik načelnika Općine Virje gospodin Mladen Fancev, zamjenik Upravitelja INA – Naftaplina radilište Molve – Đurđevac gospodin Mladen Ferenčić, ravnateljica OŠ Virje gospođa Marica Cik Adaković i predstavnice Društva žena Virje.

Nakon toga podijeljena su Uvjerenja članovima DVD – a Virje za položene ispite za pojedine činove, a pojedine činove:

1. Antun Horvat – čin vatrogasca
2. Marijan Petek – čin vatrogasca
3. Božidar Kolar – čin vatrogasac I. klase
4. Nedeljka Baruškin – čin vatrogasac I. klase
5. Ivica Marčinko – čin vatrogasac I. klase
6. Ivana Babec – čin vatrogasac I. klase
7. Željko Čižmešinkin – čin dočasnik I. klase i
8. Željko Vranić – čin dočasnik I. klase

Nakon završene podjele Uvjerenja, izvršena je posprema Zastava pod vodstvom zapovjednika Saše Gregar.

Na kraju još jednom zahvalio se predsjednik DVD – a Virje Drago Hatadi svim stalnim i povremenim sponzorima te ostalima koji prate našu aktivnost i zbivanja u našem društvu i pozvao ih na kratko zajedničko druženje u prostorijama DVD – a Virje.

Tajnik DVD-a Virje: Velimir Sobota


Post je objavljen 11.05.2009. u 11:08 sati.