Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Zašto podržavam studente?

Čitajući proteklih dana reakcije na moju bezrezervnu podršku studentima, čovjek ostaje ponekad frapiran koliko neki pojedinci ne razumiju problematiku, kako olako prihvaćaju servirane izjave političara te koliko ih još uvijek živi u mračnim devedesetima gdje su nas plašili komunizmom. Takvo nerazumijevanje studentskih zahtjeva, upravo je i moj glavni motiv zašto bi svi trebali imati besplatno studiranje, jer dobro je poznata stvar još od staroga Rima, daj narodu kruha i igara i vladati ćeš njime bez ikakvih problema. Tako rade i današnji vlastodršci sustavno uništavajući obrazovanje, jer što je narod manje obrazovan lakše ćeš mu lagati i muljati, a onda s par populističkih izjava nagovorit da ponovo glasaju za tebe.

Za one koji ne razumiju gornji članak, slijedi ovaj drugi u kojemu na krajnje jednostavan način objašnjavam zašto podržavam studente. Ukratko… u zemlji u kojoj ima toliko para da se nitko od vladajućih političara ne uzbuđuju zbog:
- Nestanka 6 milijuna dolara iz Brodosplita
- Skupocjene kolekcije premijerovih satova bez računa za iste
- Kupovine vojnih kamiona po skoro duplo većoj cijeni od one iz natječaja
- Gradnji cesta i autocesta po duplo većim cijenama od tržišnih
- Kupovini najskupljeg blindiranog vozila u ovom dijelu Europe od strane vladajuće stranke
- Izgradnji javnih WC-a čije vrijednosti kvadrata dostižu cijene od 11.000€
- Uhljebljivanju mnogih propalih političara u raznim izmišljenim savjetničkim funkcijama, gdje svatko od njih dobiva po minimalno 10.000kn mjesečno za apsolutno ništa
- Prevelikog broja lokalnih samouprava od kojih je čak 1/3 potpuno nepotrebna, gdje se broj stanovnika mjeri stotinama, a ne tisućama ljudi

…u takvoj zemlji sigurno ima para i za nešto što je opće dobro, a to je znanje. Kad se ima para za sve gore navedeno, onda sigurno ima i para za nešto od čega ćemo mi svi, a ne samo neki, imati korist, a to je besplatno studiranje svih studenata i zato studenti imaju moju bezrezervnu podršku u svojim zahtjevima!

Post je objavljen 11.05.2009. u 10:25 sati.