Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lm1

Marketing

Predizborna ušminkavanja

Tek što je trebala započeti kampanja za novog zagrebačkog gradonačelnika, ovaj puta sa izravnim odabirom i personaliziranom borbom, moja ulica je asfaltirana. Tu vijest smo dobili 22. travnja 2009., kako radovi započinju 22. travnja 2009., te kako će trajati do 28. travnja 2009. godine. Odjednom su samo ti mali plakatići osvanuli na vratima naših ulaza. I nakon tjedan dana asfaltiranja naše i susjednih dviju ulica, radovi su bili završeni. Nakon dugih 29. godina, naša slijepa ulica dobila je novi asfalt. Samo čemu? Petrova ulica je još uvijek sva u rupama, pa je vožnja po njoj sa brzinom većom od 30km/h ravna „izazivanju Božjeg gnjeva i kazne“ u obliku teže prometne nesreće. Kako bi stvar bila bolja, na Petrovoj ulici nalazi se i bolnica, koja je ujedno i veće rodilište u gradu Zagrebu, pa je moje pitanje sadašnjem gradonačelniku: što to sve moraju današnje majke napraviti, kako bi rodile djecu? Po kakvim im je uvjetima omogućen put do bolnice?
Uz to, tijekom izgradnje Kvaternikova trga, sav promet je išao preko te iste Petrove ulice, što ju je uništilo. Onda je nama stanarima Petrove i okolnih ulica koji ovisimo o Petrovoj, obećano kako će se Petrova asfaltirati nakon dovršenja Kvaternikova trga. Kvaternikov trg već je odavna završen, a od asfaltiranja nije bilo ni A. O Bauerovoj ulici neću niti pričati, samo ću reći kako po njoj nije moguće voziti više od 20km/h. Koliko ćemo još čekati na renoviranje ovih dviju ulica?
Stvar me ne bi ni malo uznemirila, kada ne bi nedavno vidio kako i po ostalim manjim i većim cestama se izvršavaju radovi. Tako se renovira avenija Gojka Šuška, što je pohvalno, jer se tamo nalazi bolnica, kojoj je ta cesta jedna od glavnih prometnih arterija. Ali jesmo li trebali toliko čekati, jer je i ta cesta stara preko 20 godina?
Kako bih se malo uvjerio u to otišao sam na stranicu „Zagrebačkih cesta“, koje su dio „Zagrebačkog holdinga“. Čisto me zanimalo što ću tamo naći, od informacija. Kako su informacije bile zanimljive, odlučio sam ih podijeliti s Vama, evo i ispisa sa ekrana o sadašnjem ispisu radova (u donjem desnom kutu je datum i sat, kada je snimljen ekran):
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost
A ovdje se nalazi i link na stranicu „Zagrebačkih cesta“: http://www.zgceste.hr/radovi_lista.php

E pa gradonačelniče, štovani g. Bandi(ti)ć, nimalo me niste impresionirali, ako moramo čekati tridesetak godina na nove ceste. Koliko ćemo onda čekati na druge stvari?
Stoga mislim kako je došlo vrijeme za promjene i kako Vas se mora smijeniti. Pozivam stoga sve koji čitaju ovaj blog, neka ispune svoje građansko pravo i glasaju za svog gradonačelnika po svome izboru i savjesti. Samo ne za g. Bandića!

Post je objavljen 10.05.2009. u 22:33 sati.