Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Susret mladih u Livnu!

'Korake nam upravljaj putovima mira i dobra, Kriste!'

Image Hosted by ImageShack.us

Fotku i informaciju prenosim sa: Livno blog

"U Livnu je jučer započeo dvodnevni susret Hrvatske katoličke mladeži (HKM) na kojem se okupilo oko deset tisuća mladih iz Hrvatske, BiH i drugih zemalja, rečeno je na konferenciji za novinare."

Ne znam zasto me sve ovo nekako podsjetilo na p. Lukine Modrave, i jednako tako odusevilo!
Mozda zato sto se radi o onom istom Bozjem Duhu! Toliko svojstvenom za - cistu mladost!

Proglas mladih okupljenih na Drugom susretu hrvatske katoličke mladeži BiH u Livnu

"Vjerni sadašnjem nasljedniku apostola Petra papi Benediktu XVI. i zahvalni Sluzi Božjem papi Ivanu Pavlu II. koji nam je blaženog Ivana Merza darovao kao 'svjedoka Kristova, zaštitnika, uzora i suputnika na putu u našoj povijesti i primjer svima', izražavamo spremnost uzeti lik i djelovanje ovog izuzetnog, najdičnijeg sina naše zemlje i naše domovinske Crkve za program svojega osobnog života i angažiranja u Crkvi i u društvu, te tako biti istinski graditelji sretnije budućnosti Katoličke Crkve i hrvatskog naroda u našoj Domovini.

9. Izražavamo svoju želju i zahtjev svima koji nose društvenu ili političku odgovornost u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj da nama i svim našim vršnjacima omoguće dostatne uvjete za obrazovanje i osiguraju zaposlenje, kako bismo mogli što učinkovitije doprinositi duhovnoj obnovi i materijalnoj izgradnji naše Domovine.

10. Zahvaljujemo našim duhovnim pastirima koji nas uvijek iznova potiču da se odazovemo Kristu, kako bi nas On učinio svojim vjerodostojnim suradnicima i donositeljima nade našim suvremenicima. S Kristom i Njegovom Majkom Marijom želimo graditi svoju budućnost i tako biti uistinu svjetlo svoje Domovine.

Zato još jednom kličemo: 'Korake nam upravljaj putovima mira i dobra, Kriste!'

Post je objavljen 10.05.2009. u 21:19 sati.