Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

GROZD - Glas roditelja za djecu

Pridružite se građanskoj inicijativi "Roditelji biraju"!

Kako mi je ovih dana stiglo vise mailova, sa sljedecom inicijativom, upravo sam poslala i svoj glas za nju, te i vama ovdje prenosim tekst sa GROZD-ove stranice, uz srdacne pozdrave, cestitke i osobnu podrsku g. Relkovicu i njegovim suradnicima! Drina

GROZD - Glas roditelja za djecu

"Ukoliko ne želite da homoseksualni i feministički lobi, u suradnji s plašljivim političarima koji nemaju jasno moralno opredjeljenje, kroji školski program za djecu u hrvatskim školama, pridružite se građanskoj inicijativi "Roditelji biraju".

Opis situacije:

Nakon što je program zdravstvenog odgoja udruge Glas roditelja za djecu – GROZD proglašen najboljim na natječaju Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te nakon eksperimentalne provedbe u kojoj je 88,72% polaznika odabralo taj program, a tek 11,28% program Foruma za slobodu odgoja (člana koalicije homoseksualnih i feminističkih udruga), spomenuti je lobi pojačao pritisak na MZOŠ da odustane od daljnjeg provođenja bilo kojeg programa zdravstvenog odgoja. Taj lobi, naime, ne može podnijeti mogućnost da roditelji biraju između više programa kao što je to bilo u zdravstvenom odgoju (jer tada gubi), već želi svoj djeci i roditeljima nametnuti jedan program, i to svoj.

Unatoč velikom zadovoljstvu djece, roditelja i nastavnika uključenih u eksperimentalnu provedbu i unatoč velikoj potrebi za zdravstvenim odgojem, ministar Primorac je podlegao tim pritiscima i izbacio zdravstveni odgoj iz škola. Kako je zdravstvena preventiva u školama potrebna, sada su otvorena vrata spomenutom radikalnom lobiju da nametne svoje sadržaje djeci na neki drugi način, i to bez mogućnosti izbora.

Tako je u Španjolskoj, primjerice, školski predmet pod nazivom "građanski odgoj" (koji se, prema novom kurikulumu, planira uvesti i u hrvatske škole!) popunjen homoseksualnom propagandom, blaćenjem braka i obitelji te promocijom "slobodnog" seksualnog ponašanja. Tamo je taj predmet obvezan za svu djecu, unatoč protivljenju velikog dijela roditelja. Od strane španjolskog Vrhovnog suda odbijeno je više od 50000 tzv. prigovora savjesti te je na sudovima više od 1700 uloženih sudskih tužbi roditelja.

Ne moramo čekati ovakav scenarij! Trebamo dići svoj glas i jasno reći svoje mišljenje!

Političari trebaju uvidjeti da ne mogu bezuvjetno računati na naše glasove. Bilo kakvo naše kalkuliranje ili šutnja o ovako važnim pitanjima za našu djecu dovest će do toga da će oni sve više ignorirati mišljenje "tihe većine" i prava djece i roditelja."


"Poštovani g. ministre!

Rastući problemi nasilja među mladima, ovisnosti i neodgovornog spolnog ponašanja ukazuju na veliku potrebu zdravstvenih preventivnih programa koji će mlade odgajati za zdrav život.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa je više od četiri godine ulagalo u projekt uvođenja programa zdravstvenog odgoja u škole. Obzirom na spomenutu veliku potrebu za takvim programom i obzirom na veliko zadovoljstvo učenika, nastavnika i roditelja (www.ncvvo.hr), smatram da bi odustajanje od daljnjeg provođenja programa predstavljalo:

* uskraćivanje prava djece na kvalitetan i potreban odgojno-obrazovni program
* uskraćivanje prava roditelja da "samostalno odlučuju o odgoju svoje djece" (Čl.63. Ustava RH)
* očito povlačenje pred pritiscima homoseksualnih i feminističkih udruga koje ne mogu podnijeti mogućnost da roditelji biraju između više programa kao što je to bilo u zdravstvenom odgoju (jer tada gube), već žele svoj djeci i roditeljima nametnuti jedan program, i to svoj
* nedosljednost i neodgovorno ponašanje prema uloženom novcu poreznih obveznika
* ignoriranje mišljenje i prava većine građana te ponašanje suprotno demokršćanskim načelima.

Stoga, tražim da:

1. hitno donesete odluku o trajnom uvođenju zdravstvenog odgoja i obrazovanja u škole
2. prilikom uvođenja programa zdravstvenog odgoja ispoštujete zakonsko pravo roditelja da "samostalno odlučuju o odgoju svoje djece" (čl. 63 Ustava RH).

U nadi da ćete svojim postupcima pokazati da Vam je briga za dobrobit djece najvažniji zadatak i kriterij djelovanja, lijepo Vas pozdravljam!

Drina Cavar
meki.suncev.sjaj@gmail.com"

Katolicka inicijativa - Roditelji biraju

Napišite svoje ime i prezime, e-mail i kliknite 'pošalji'. Vaše će pismo istodobno dobiti:
• ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac,
• predsjednik Vlade RH Ivo Sanader.

Post je objavljen 10.05.2009. u 18:34 sati.