Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Najavljene šeste Barufe

Danas je najavljen šesti muzički festival Opatijske Barufe što će se održati 22. i 23. svibnja u Opatiji na Ljetnoj pozronici.
Organizator Damir Tomić, u ime udruge KUD Ventil, podsjetio je kako je ovaj festival, prvi put održan 2002. godine na igralištu Tošina, koji je bio zamišljen kao nepretenciozan skupni koncert lokalnih demo rock satsva postepeno prerastao u najveći rock festival kojeg je Opatija ikada imala. Nakon što je prošle godine festival po prvi put održan na velikoj Ljetnoj pozornici sa glavnim zvijezdama Let 3 i KUD Idijotima, ove godine glavne zvijezde biti će Disciplina Kičme i Paritbrejkers iz Srbije, dok će najveći lokalni bendovi biti Father i Grč.
Tematski predznak ovogodišnjih Barufa jest "Proljetna rapsodija" čime se želi stvoriti odmak od negativnosti koje nas okružuju potem TV-a.

Također ovogodišnji festival će biti preminuloj opatijskoj aktivistkinji Duški Perić, koja je svojim djelovanjem znatno utjecala na sve Opatijce.
Budući će festival biti održan na Ljetnoj pozornici, koncertom se ujedno želi upozoriti na opasnost od dolaska tog prostora u pogrešne ruke. Stoga organizatori upozoravaju kako se to nesmije dogoditi budući je taj prostor značajan za sve Opatijce.
Karte za festival se mogu kupiti u pretprodaji u Dallas i Aquarius music shopu, u Palachu u trgovini Nova Glazbala, te po ugostiteljskim objektima u Opatiji.
Fetival traje od 16 sati do 4 ujutro, a osim svirke održat će se niz off programa.

Na konferenciji za novinare nazočili su i članovi grupe Father, novi bubnjar Marko Jurić i pjevač Mihael Prosen. Naime, oni će upravo na Barufama, na kojima sviraju po treći put, ali prvi put na Ljetnoj pozornici, održati prvi koncert s novim bubnjarem i premijerno odsvirati nekoliko novih pjesama, među kojima je njihov singl Eleanor Rigby, obrada pjesme The Beatlesa.
Osim toga, napomenimo da su Father na myspaceu radijske emisije Bruce Dickinsona, frontmana Iron Maidena, dospjeli među top prijatelje, pretekavši i Metallicu i Korn.
Nakon što ih je već četiri puta puštao u emisiji, čini se da su Father dobili jednog vjernog i vrijednog fana.





Post je objavljen 08.05.2009. u 14:30 sati.