Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ribolovrama

Marketing

Tjedan poribljavanja voda
JP "Elektroprivreda HZ HB" d.d. Mostar vrši poribljavanje ribolovnih voda na kojima su izgrađene hidroelektrane u vlasništvu ovoga poduzeća. Plansko poribljavanje vodnih resursa kojem je cilj nadomjestak izlovljenih autohtonih riba iz ribolovnih voda i njihovo dugoročno očuvanje jedna je u nizu aktivnosti na očuvanju i zaštiti okoliša.
Tako je ovog tjedna započelo poribljavanje kompenzacijskoga bazena Hutovo (5.5.2009.), akumulacije HE Mostar i rijeke Neretve (6.5.2009.), akumulacije HE Rama i rijeke Rame (7.5.2009.), Velikoga plivskog jezera, Maloga plivskog jezera i Bareva (8.5.2009.) kao i hidroakumulacije Peć Mlini (12.5.2009).
Ribolovne vode postat će bogatije za 187 750 komada riblje mlađi šarana i protočne pastrve.
Sistemsko poribljavanje vodotoka i akumulacije vrši se prema Godišnjem planu poribljavanja kojeg je izradio Zavod za ribarstvo, zoologiju i zaštitu voda Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.
Poribljavanje na svakoj rijeci uz ribolovna društva koja gospodare pojedinim vodama prate i poljoprivredni kantonalni inspektori.
Riblja je mlađ zdravstveno ispravna, a nabavljena je od poduzeća Salmon d.o.o. Ljubuški kao najpovoljnijeg ponuđača nakon raspisanog tendera.




Post je objavljen 08.05.2009. u 08:48 sati.