Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

POKAZNA VJEŽBA U PAUKOVCU

PAUKOVEC

Vatrogasna taktička vježba održana u Paukovcu u potpunosti je uspjela, zaključak je stručnih promatrača. Podsjetimo, proslavljajući blagdan Sv. Florijana, nakon mise u donjozelinskoj župnoj crkvi, održana je pokazno edukativna vježba rezanja unesrećenog automobila i gašenja pjenom.

U vježbi su sudjelovali vatrogasci iz Blaževdola i Paukovca. Blaževdolčani su ovom prilikom bili instruktori i pokazivali kolegama iz Paukovca kako se radi sa spomenutim alatima, dakle hidrauličnim kliještima namijenjenim posebno za rezanje unesrećenih vozila, te gašenja vozila pjenom, jer vodom se zapaljeno vozilo zbog goriva ne može ugasiti. Sudjelovanjem na toj vježbi željeli smo pokazati da se na vatrogasce Paukovca može itekako računati, - kaže Stjepan Berulec trener paukovečke pobjedničke ekipe koja će našu zemlju predstavljati u najjačoj kategoriji na predstojećoj vatrogasnoj olimpijadi u Češkoj.

Ovime smo željeli reći da nismo samo natjecateljski DVD, dodaje Berulec aludirajući kako je dvadesetak operativaca svakodnevno spremno izaći na intervenciju, te da se na njih ozbiljno treba računati.

Prilikom izvođenja vježbe gašenja pjenom, mladim Paukovčanima se dogodio incident, puklo im je crijevo, ali nisu se dali smesti, nego su odmah, rekordnom brzinom zamijenili crijevo i nastavili gasiti. Zbog puknuća crijeva bili su malo nezadovoljni, međutim Berulec ih je odmah razuvjerio, dodavši kako je to što se togodilo izvanredno, jer se dogodilo na vježbi, a to se isto moglo dogoditi i na stvarnoj intervenciji, a brzom reakcijom pokazali su da ih takva nenadana nezgoda ne može omesti.

U svakom slučaju čestitke iskusnim vatrogascima Blaževdola koji su mnogo toga korisnoga prenijeli kolegama iz Paukovca, a također i paukovečkim vatrogascima od kojih je natjecateljska desetina pokazala da uz profesionalni pristup natjecanjima, isto tako može pristupiti ozbiljnoj intervenciji. radio-zelina


Post je objavljen 06.05.2009. u 14:00 sati.