Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/srebrnesvinje

Marketing

Azra - Azra (1980.)

Legendarni prvijenac Azre je moja seka Goga dobila za svoj 15. rođendan u prosincu 1980. od svojih školskih kolegica Senke i Draženke. Tako piše na originalnom omotu te ploče, budući je rođena 28. prosinca ona je uvijek smatrala da ga je dobila za Božić. Tijekom godina taj LP se toliko "isvirao" da je već 1987. postao toliko neupotrebljiv da sam ga ja kupio u obliku kazete, jer mi je bila jeftinija od LP ploče (ne sjećam se više koliko je koštala kazeta u ono vrijeme).

Album je prepun hitova, a meni se najviše s njega sviđaju pjesme: Jablan, Krvava Meri, Gracija, koju je moja seka Goga znala svirati na akustičnoj gitari. Pjesme koje bih još izdojio s albuma su: Vrijeme odluke, Teško vrijeme i Obrati pažnju na posljednju stvar.

Značajno je reći da je LP producirao legendarni Drago Mlinarec, i unatoć tome što su rock kritičari onog vremena loše ocijenili njegovu produkciju. smatram da je on odlično producirao album. Po mom mišljenju to je najbolji album "Novog vala", a i grupe Azra uopće. On posjeduje brilijantnu sirovost pjevanja Branimira Johnny - ja Štulića i odličnu sviračku uiganost cijele grupe. Takvo ozračje i aranžmane grupa više nikad nije uspjela ponoviti.

Photobucket
Photobucket

Popis Pjesama:


01. Jablan
02. Uradi Nešto
03. Teško Vrijeme
04. Tople Usne Žene
05. Vrijeme Odluke
06. Gracija
07. Krvava Meri
08. Marina
09. Ne Mogu Pomoci Nikome Od Nas
10. Iggy Pop
11. Žena Drugog Sistema
12. Obrati Pažnju Na Posljednju Stvar



PREUZMI

PREUZMI 2





Post je objavljen 06.05.2009. u 14:07 sati.