Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Kako me je razotkrio Ivan Zvonimir Čičak :)

U subotu sam držao predavanje na filozofskom fakultetu pod naslovom "Kako koristiti medije u javnom zagovaranju", a danas, na zamolbu nekoliko tamošnjih studenata i studentica, i na Arhitektonskom fakultetu - oba zauzeta, oba na kojima postoji prilično intenzivan samoorganizirani život i samoobrazovanje. (Istakao sam, između ostaloga, da "obrazovanje" nije samosticanje znanja i vještina za snalaženje na tržištu rada, nego sticanje "obraza", tj. časti, integrireta, osjećaja društvene odgovornosti - potrebe da se založiš za pravdu). Pa se nadam, da će u daljem "rvanju" s medijima od mojega iskustva, staloženog kroz 25 godina "s obje strane mikrofona" (jer bio sam i jesam kako aktivist, tako i novinar), imati neke koristi.

Potaknulo me to da sustvnije pratim što mediji pišu, javljaju i komentiraju o studentskom prosvjedu. Da sad ne davim naveliko, samo jedan detalj, koji me je nasmijao zbog totalnog nerazumijevanja, i zbog žuči ostarjelog nekadašnjeg revolucionara.

Naime, U svojoj redovnoj kolumni (dnevniku) "Dnevnik s margine" u Jutarnjem listu, u subotu 2. svibnja, piše Ivan Zvonimir Čičak pod naslovom "Povratak osme ofanzive". Strašno ga je iritirao govor predsjednika Mesića u Jasenovcu, pa o njemu piše pod nedjeljom, pa onda opet pod četvrtkom. A između toga, očito ponesen antikomunističkom duhom, "opatrnuo" je i studente. Sjevnulo mu, je izgleda, tko zapravo stoji iza njih, što tjedan dana ranije, kad je objavio poseban komentar o tome s nostalgičnim reminiscencijama na 1971., izgleda još nije bio svjestan.

Počinje s time, kako nije u redi bilo kakva represija protiv studenata. "Svaka represija, a pogotovo policijska, od slučajnih 'pobunjenika' stvara heroje koji potom u vlastitoj gorčini postaju sjeme nove pobune." Hmmm... nešto autobiografski? :) Samo... slučajni, pa još u navodnicima? E, evo pšto slijedi:

"To je ono što priželjkuju manipulatori iz sjenne, asistentići s kozjim bradicama, koji priželjkuju novu hrvatsku inačicu 'narandžaste revolucije'. Svatko tko iole prati društena događanja u nas vidjet će da se ista eimna vrte oko potpisivanja peticije za NATO (valjda: ' protiv NATO', odnosno za referendum - op. Z.O.), pozia na prvosvibanjski prosvjed, ili pak studentskih nemira. riječ je oorganiziranoj grupi koja (zlo)upotrebljava studente radi postizanja vlastitih političkih ciljeva. Oni jednostavno žele destabilizirati Hrvatsku, a podjednako im smetaju i HDZ i SDP."

Pokorno javljam; kaj je - je, taj sam! :) Mada je pod "asistent sa kozjom bradicom" zapravo vjerojatno imao u vidu Matu Kapovića - ali bili sm obojica i na anti-nato prosvjedu prije mjesec dana, i u još par prilika.

I je, smetaju mi i HDZ i SDP podjednako! A ima nas takvih...

Post je objavljen 05.05.2009. u 17:57 sati.