Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

IVAN ČLEKOVIĆ VATROGASAC GODINE A SVETA NEDELJA DRUŠTVO GODINE

SVETA NEDELJA
Piše:Damir Marenić

Vatrogasci grada Svete Nedelje započeli su proslavu Svetog Florijana te obilježavanje Mjeseca zaštite od požara prijemom kod gradonačelnika Drage Prahina u gradskoj Vijećnici. Uz najviše predstavnike VZG Sveta Nedjelja u delegaciji su bila po dvojica predstavnika svakog društva. GALERIJA SLIKA

Image and video hosting by TinyPic

U ime vatrogasne zajednice grada pozdravne riječi gradonačelniku Prahinu te predsjedniku gradskog vijeća Krunoslavu Markovinoviću i dopredsjedniku gradskog vijeća Ivici Pavliću uputio je predsjednik Zajednice Damir Marenić koji je između ostalog rekao kako Zajednica u ovom momentu ima oko 70 vatrogasaca pod liječničkim pregledom te 12 vozila te su društva spremna odraditi intervenciju kvalitetno.Nadalje upoznati su sa programom tokom mjeseca svibnja a između ostalog da će se održati javna pokazna vježba, vježbe na razini DVD-a, osposobljavanje za spašavanje sa visina i dubina, pohađanje simulatora plamenih udara (SPU).Na kraju se zahvalio na gostoprimstvu te vjeruje da je Grad zadovoljan dosadašnjim radom vatrogasaca.

Gradonačelnik Prahin istakao je veliki rad vatrogasaca koji je dobrovoljan i humanitaran. Poručio je da vatrogasci budu kao jedan jer samo složnošću može se kvalitetno i sigurno obaviti zadani zadatak. Što se tiče financijske strane Grad će i dalje pratiti vatrogastva sa što većim sredstvima te polako zamjenjivati stara i dotrajala vozila.

U ime gradskog vijeća gospodin Markovinović zahvalio se vatrogascima na njihovom trudu i zalaganju s obzirom da se radi o dobrovoljcima.Nada se da će se uskoro osnovati i javna vatrogasna postrojba i tako još više doprinijeti sigurnosti cjelokupnog Grada.

Image and video hosting by TinyPic

U svečanom dijelu protokola proglašeni su vatrogasac i društvo godine. U ime Zajednice pojašnjenje za dobivanjem ovog priznanja prisutnima dao je tajnik Goran Škarić. Gradonačelnik je tako uručio priznanje Ivanu Člekoviću iz DVD Rakitje priznanje za vatrogasac godine a Mladen Prahin primio je priznanje u ime DVD Sveta Nedelja koja je proglašena za društvo godine .

Image and video hosting by TinyPic

Nakon svečanosti u Vijećnici izvršena je smotra vatrogasnih vozila te njihov mimohod kroz gradska mjesta. Osim vatrogasaca mimohodu su se priključili gradonačelnik te predsjednik i dopredsjednik Vijeća .U 18 sati u svetonedeljskoj crkvi započela je misa povodom Svetog Florijana a misu je predvodio velečasni Dragutin Bubnjar koji je tom prilikom spomenuo sve umrle i poginule vatrogasce vatrogasnih društava Kerestinec, Rakitje, Strmec i Sveta Nedelja.Na kraju je održan kratko druženje u prostorijama DVD Sveta Nedelja.



Post je objavljen 05.05.2009. u 17:00 sati.