Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hphppkoprivnica

Marketing

SAMI PROTIV SVIH


Čelnici per stranaka tvrde da su kod predaje liste dobili potvrdu da je sve u redu.


Mučili smo se dan i noć ne bismo li diljem županije skupili 2500 potpisa za kandidaturu Marijana Ivančana za župana. Skupili smo i više, ali županijsko Izborno povjerenstvo ( ŽIP ) na čelu s predsjednikom Krešimirom Kraljicom preko noći nam je ukralo dio potpisa - optužio je prošle srijede povjerenstvo Dražen Keleminec, čelnik Hrvatskih pravaša - Hrvatskog pravaškog pokreta, ispred još četiri koalicijska partnera.

Naime, Krešimir Kraljic još je u utorak potvrdio je kako su valjane tek dvije kandidature za župana koprivničko - križavačkoga, ona aktualnog Darka Korena (HSS) te Darko Ledinski (SDP).

Kandidirao se i Marijan Ivančan ( HP-HPP, A-HSS, HDSS, HDS i PS ) no njihova kandidatura nije prihvačena jer mu je nedostajalo šestotinjak potpisa do potrenbih 2500.

Čelnici pet stranaka, koji su Ivančana odabrali 24 sata prije roka za predaju liste, nisu se složili s takvim obrazloženjem, posebno jer su kod predaje liste dobili potvrdu da je sve u redu. Najprije su predali tužbu Državnom izbornom povjerenstvu, no ono ih je odbilo. Zatim su najavili pokretanje tužbe Ustavnom sudu. kazali su da su o cijelom slučaju obavjestili i GONG.

- Umjesto da budu na svojim radnim mjestima, članovi Povjerenstva spavali su kod kuće. Kraljic nas je prozvao jer smo s listom došli 10 minuta do pola noći, no da smo došli i minutu do pola noći mora nas primiti - grmio je Keleminec, koji je uz potporu partnera zatražio smjenu predsjednika ŽIP-a.

Koalicija pet stranka najavila je za prošlu subotu skup na središnjem gradskom trgu. No, kako ističe Keleminec, gradonačelnik Zvonimir Mršić to im je zabranio.

-On nam je to zabranio, ali mi se na tu zabranu oglušujemo - naveo je Keleminec koji je obećanje i proveo u djelo i u subotu u 18 sati ispred Gradske vijećnice održao predizborni skup, unatoč činjenici da mogu biti prekršajno prijavljeni.

Podravski list, 04. 05. 2009.

Piše : I.Barać


Post je objavljen 04.05.2009. u 21:14 sati.