Balašević se vratio u Hercegovinu,moja-svastara3.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/moja-svastara3

Marketing

Balašević se vratio u Hercegovinu

Na valovima Radio Plusa, nove i popularne privatne radio stanice koja ima regionalnu pokrivenost signalom odnedavno se vrti Balašević!
Za razliku od tog radija većina ostalih općinskih radio stanica osim Radiona Grude koji je također privatni i dan danas provodi etničku politiku u eteru koju eufemistički nazivaju uredničkom.
Praksa izbacivanja srpskih izvođača startala je 90-ih, što je razumljivo, medjutim činjenica je da živimo u 2009-oj godini i da dan danas u eter herc radiona kvalitetni srpski pjevači ne mogu. S druge strane bošnjačke zvijezde poput Merlina recimo nikada nisu ni izbačene iz etera. Ispada tako da smo ratovali samo sa Srbima iako je broj Hrvata u BIH poginulih u ratu s Bošnjacima kudikamo veći.



Umjesto da radio stanice biraju kvalitet kao osnovni kriterij politika i etnos postali su presudni za urednike radija koji su manje više postavljani političkom direktivom pa su kao takvi dodatno ustrajali na istoj praksi etnodrkarenja kako bi se do kraja uvukli u neku stvar poslodavcu, u pravilu nekom HDZ badži, bivšem pripadniku SKOJA.

Osobne frustracije koje ta urednička CKSK nomenklatura proživljava u vlastitim glavama cijela Hercegovina trpi već dva desetljeća. Bubamare nam pune klubove , djeca kad progovore znaju tko je Ceca dok se u eteru prošvercalo nekoliko domačih turbofolk Hrvatina, prve generacije srbiziranih Hrvata koji kao vlasnici hrvatskih krvnih zrnaca imaju legitimitet kvariti glazbeni ukus i širiti primitivni alkos ritam u ovo malo zaganganog naroda.

Balašević je tu dodatni fenomen. Čovjek koji je u vrijeme Slobina režima u samoj Srbiji bio marginaliziran, čak i životno ugrožen dijete je mješanog braka, ima stvari i na ijekavici i ekavici, pisao je i za BH glazbenike i jednostavno nije čovjek kojeg se može spratiti u ovaj ili onaj nacionalni tor. Kao takvog njega odstraniti iz naših glava i ušiju pravi je zločin. I što je pobogu on zasmetao cijenjenim uredničkim podrepinama? Zato što umjesto kulture alkohola širi nekakvu misleću riječ? Što nije ni četnik ni Hrvatina i što ne prijeti nikom dok pjeva? No odstraniti Djoleta se očito nije uspjelo. Svaka zabrana donosi kontraefekt što je vidljivo iz činjenice da su njegove stvari jedne od najpopularnijih u eteru pomenutog radija . "Nikad kao Bane" je megahit. Zato dragi pirati hvala Vam, u ovoj epizodi odigrali ste super ulogu!

Radio Plusu 5-ica za hrabrost, drago nam je da ste naši i da ste tu a urednicima ostalih radiona 5-ica iz uvlačenja! Razumijemo mi Vas.Miro, Nevenko, Vukadine de bola pustite Đoleta šta ste se stiskli. Sa Srbima treba nalijepo nećete entiteta drugojačije! ;)

I da se razumijemo nije Đole jedini Srbin koji se nije zamjerio nikome u ovom ratu. Mnoštvo je srpskih grupa koje su ustale protiv rata. EKV naprimjer grupa je koja je snimila cijeli antiratni album. Prije srpske agresije imali su koncert za mir u Sarajevskoj Zetri na kojem je izvedena i ova stvar koja komotno može biti nova himna BiH budući da ju vole i jedni i drugi i treći. Pjesma poziva na povratak, na ostanak na svojoj zemlji, na oprost i ljubav čovjeka prema čovjeku. (Nek to bude službeni poskokov prijedlog za BH Himnu)

Post je objavljen 03.05.2009. u 15:21 sati.