Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hebivjetar

Marketing

IZBORI PRED VRATIMA

Došli i izbori.

Čitam Matijevčanina i čudim se njegovom trudu da navede liste, navede sve ljude po selima, izračuna postotak kandidata po mjestima, proanalizira omjere.

To su najmanje bitne stvari.Bitno je ko će najviše počastit ljudi u kafiću, obećat asfalta, donacija, nasipanja, gradnje, razgradnje i ono što je najbitnije da li će netko obećat zaposlenje!

E pajdo ako obećaš zaposlenje onda imaš glas. Tu je inače uvijek bio najjači u obećanjima Buć kao siva eminencija, Što je taj čojek znao obećati, to nije znala partija (a bome ni ADZE) ni u najluđa vremena. Srećom malko se čojek maka po strani jer nije više narod toliko glup da mu vjeruje.

Također je bitno da li ćeš stavit nekoga na kutije da glasuje. Stranka koja to sredi nekom (jer one to određuju), ima glas. Di ćeš jeftinijeg glasa. Daš mu mjesto za kutijama, država ga plati, a stranka ubere "plodove". E to ja posa!

Gledam liste u Metkoviću, Kuli, Pločama, Slivnu.... i vidim da je ipak politika napredovala. Počelo se izostavljat kompromitirane ljude, osim naravno ako su nositelji liste! Održao se Jambo (zar je netko sumnjao u to?), Ante Karamatić, Mustapić u Slivnu.

Dakle od kompromitiranih su ostali samo čelni ljudi. Moja vjera u politički sustav Neretve i države je sada vraćena!
Zanimljivo mi je bilo vidjeti da je i Ante Jerković Bili još u HSS-u i to na listi u Slivnu! E tome je baš seljak sigurno zahvalan za sve one dugove koje je njegova firma "Bili commerce" ostavila u Kominu, Opuzenu i drugim mjestima. Vjerujem da će dobiti mnogobrojno glasanje tipa "mrš", "mamu mu...." itd.....

No sve je to politika. Politika zapravo pokazuje tko smo top mi i kakav je naš mozak, ne samo kakav je mozak političara. Stara izreka kaže "narod ima vlast kakvu zaslužuje" i potpuno se slažem s njom.

Ono što me sada posebno raduje je bitka i to ona najpodlija, najžešća i najintrigantnija! Svršavam kad slušam Radio Deltu i Jambu i Žanu kako peru jedno drugog. A još kad Jambo počne "od šake do lakta", "mogu mi ga popushit", a Žana spominjat "projekte" , "zatvore", "mladu snagu". Predlažem njih dvoje kao duet na nekom od TV Šouvova tipa "Ples sa zvijezdama", "Hrvatska traži zvijezdu", "Hrvatska našla pizdu", "Hrvatska ošla u pizdu materinu".

Inače sjećam se kada je prije godinu dana Jambo govorio kako je sredio posao u policiji za mnoge. Dakle čojek otvoreno govori o svojoj korupciji. S druge strane Žana također sređiva poslove, ali pametno razmišlja pa ne želi to javno reći jer se boji da je ne prozovu zbog toga.
Dakle Jambo nastupa pametno politički , a glupo u pravnom smislu.
Žana nastupa pametno pravno, a politički glupo jer se ne reklamira,

Oboje imaju dijelom nedostatak pameti.

No to je u Neretvi uvijek prednost

Ipak Jambo i Žana su generali, a na polju ratuje pješadija pa tako Laca , Ale, Buć, Dugi i slični preuzimaju onaj krvavi rat u podzemlju. Prijetnje, podmetanja (ako treba i bombi), kupovine......., su karakteristike ovih "bojovnika" - svaki za svoju stranku ili čojeka. Pravo mi ih žao što će sada trebati nešto u životu raditi. Nije lako cijelu godinu merati muda, a onda odjednom moraš nešto i odraditi da bi mogao ostatak godine igrati džepni biljar.

Unatoč svemu, ovaj rat nije kao svaki drugi. U ovom ratu vojnici prežive, a samo civili stradaju


Post je objavljen 01.05.2009. u 09:43 sati.