Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

100.000 kn za p. Luku...Otvorimo oci i prosirimo horizonte!

Vezano uz nedavno odrzano donatorsko vece za p. Luku u Splitu:

IKA vijest

Split HBK vijest

te uz neka popratna dogadjanja, zelim jos jednom i ovdje iznijeti svoj jasan stav o smislu takvih akcija za p. Luku, buduci sam prvih godina njegova oporavka i sama vjerovala u njihov smisao, i nadala se njegovu oporavku, organizirajuci mnostvo slicnih akcija, humanitarnih koncerata, molitvenih susreta i dr.

Medjutim, osim sto vec godinama nema nikakvih vecih pomaka u njegovu oporavku (uz oko 20.000 kn svakog mjeseca koje se prikupljaju i placaju u Krapinskim Toplicama), osijeca se veliki duhovni i mentalni nazadak, sto je posebno vidljivo na njegovu blogu (kojeg smo mu Davor i ja otvorili jos 2005, nadajuci se da ce to dodatno potaci njegov oporavak i mentalne aktivnosti...)

Jedino sto kod p. Luke jos uvijek funkcionira, su njegove svakodnevne sv. mise (koje sam osobno pokrenula nakon 3 godine od njegove nesrece, donijevsi mu stolu iz Venecije i sav misni pribor - v. link u stupcu desno!) i SMS propovijedi, na koje smo ga potakli jos 2004. godine.

Iz svoje misijske perspektive, tako utrosen iznos od 100.000 kn, ili (samo) 20.000 kn mjesecno, mi djeluje kao pravo svetogrdje, u odnosu na sve potrebe koje npr. ovdje postoje...Primjera radi, navest cu da za skolovanje, prehranu i sve potrebe samo jednog naseg dijeteta ovdje, za citavu godinu (!) potreban iznos je - otprilike 500 dolara (sto bi bilo oko 2.500 kn). Znaci za p. Lukinih 20.000 kn mjesecno, ovdje u Ekvadoru bi se moglo platiti skolovanje i prehrana za osmero siromacne indijanske djecice za citavu godinu...Sapienti sat!

I sad ostaje samo (retoricko?) pitanje, vrijedi li p. Lukino "zdravlje", i zivot, (toliko puta) vise od zivota, zdravlja i buducnosti male Abigail, malog Edisona, Alexa ili bilo kojeg drugog naseg djeteta ovdje...

Moj savjet i misljenje za p. Luku je da bi on trebao prihvatiti Bozju volju, koja ionako ne ovisi o 20.000 kn mjesecno ili ne, naci dobrog, dobrog isusovackog duhovnika, koji bi trebao intenzivno raditi s njim, i povuci se u neku isusovacku oazu, daleko od svojih subotnjih "andjela", i tek tako uspjeti vratiti svoj mir i prvenstveno tesko naruseno duhovno zdravlje...A sve ostalo je puno, puno manje vazno...

Za bilo kakve dodatne informacije, rasprave, argumente ili sl, slobodno se javite na moju mail adresu, koju imate u desnom stupcu.


Post je objavljen 30.04.2009. u 20:43 sati.