Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/thememoriez

Marketing

Pismo kući.

demokrácija
1. pov. vladavina slobodnih građana putem predstavnika izabranih direktnim izborima (u antičkoj Grčkoj)
2. pol. (u 20. st.) državno odn. društveno uređenje zasnovano na ustavu i zakonodavstvu koje jamči političke slobode i ravnopravnost svih građana, privatno vlasništvo, slobodnu tržišnu konkurenciju, višestranački politički pluralizam, smjenjivost vlasti putem redovitih slobodnih izbora, autonomnost lokalne samouprave i važnih institucija, punu slobodu i nezavisnost medija, jednakopravnost nacionalnih, vjerskih i drugih zajednica i manjina te trodiobu vlasti na zakonodavnu, izvršnu i sudsku
3. sociol. pol. načelo društvene jednakosti i ravnopravnosti pojedinca unutar neke društvene zajednice

Kod mene nema demokracije, a nema ni u školi.



demolírati
uništiti/uništavati što sređeno (stan, zgradu) na način da se vide očite posljedice [demolirati kuću; demolirati restoran]; razoriti/razarati, (raz)rušiti

Demolirat ću i ja.


Našla sam papir ispred sebe kad sam došla kući. Tata mi je ostavio "pisamce" na kojemu je pisalo objašnjenje riječi, a ispod njegova napomena, ono što bi on mogao izvršit. Ha ha. Jako smješno.

Došlo mi je pismo kući, iz škole. Ukor razrednog vijeća, ili nešto tako, nisam stigla dobro pogledat jer mi je mama bila suviše bijesna. Iako to pokušava sakriti, vidi se na njoj. Ponaša se kao moj izgoreni, sprženi profesor iz vjeronauka, bivši ovisnik o drogama, koji je cijelo vrijeme nervozan, a glumi smirenost. Tako i ona. Ne krivim je.

Dobila sam pismo zbog neopravdanih, 16 neopravdanih. Ono, stvarno ih imam puno. Not. Imam prijateljice koje imaju preko 100 neopravdanih, i opet bježe. A ja? Ja sam ćak danas bila na povijesti, na koju nisam išla jedno 3 mjeseca. I onda sam ja loše dijete. Ma da.

I negativne ocjene, zasad 6 negativnih. Fizika, povijest, tehnički materijali, zemljopis, tehničko crtanje i obrada i montaža. Ispravit ću jednog dana. (al ne povijest, to neću. Neću ni tehničke materijale kako sam počela) Kvragu i škola, kad ja ovako pametna moram učit. Trebala sam upisat trogodišnju, kao oni ostali retardi. Bez uvrede onima koji idu u trogodišnje škole, nisu svi koji su upisali trogodišnje škole retardirani. Al ovi iz moje škole jesu.

Unatoč ovome, danas i nije bio tako loš dan. Sve se sredilo. Više nitko nema loše mišljenje o meni. I kad kažem nitko, pod tim ne ubrajam jednu žensku koja je rekla da joj se gadim, ona me još uvijek gleda sa gađenjem. A ostali? Ostali se ponašaju kao da nikad ništa nije bilo, kao da nikad nisu počeli širiti tračeve i kad da je sve bilo u redu cijelo vrijeme. Možda sam i malo pretjerala, možda situacija i nije bila toliko loša koliko se meni činilo. Ali PMS, laži moje prijateljice (rekla mi je da me dečko prevario onu večer kad smo mi prohodali, a to nije bila istina) i ostala sranja... Jednostavno sam poludila.

Drago mi je da je sve napokon u redu. Sve je u redu osim škole..


Post je objavljen 30.04.2009. u 14:23 sati.