Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/everest-hrvatica

Marketing

NAGLI „PORAST“ TEMPERATURE (U BLAGOVAONICI)

Ponedjeljak je svugdje radni dan, pa je tako bilo i kod nas u Baznom logoru. Nakon višetjednih borbi sa trošnim, starim, plavim, hladnim, propuh šatorom-blagovaonicom, odlučili smo zamijeniti isti velikim Northland šatorom kojeg smo čuvali za slučaj potrebe.

Sistemom lanca „primi kamen – dodaj kamen“, zajednička je radna akcija Sherpi i nas cura vrlo brzo uspješno okončana, a kamena podnica za novi šator pristojno izravnata. Kako li samo u novom šatoru sunce nekako toplije grije J.

Ti nam dodatni stupnjevi itekako dobro dođu s obzirom na pojačani vjetar te na zdravstveno stanje nekolicine djevojaka koje i nije više baš najsjajnije kao u prošlim izvještajima, što međutim nije ništa čudno i neuobičajeno s obzirom na visine i napore koje prolazimo.

Uvažavajući u obzir zdravstveno stanje, te činjenicu da je i našim Sherpama trebao jedan dodatni dan odmora s obzirom da su 3-4 dana za redom išli gore-dolje noseći stvari za visinske logore, ponovni je odlazak put Dvojke, a dan poslije i Trojke odgođen za jedan dan, što nije ispalo loše, jer smo saznali da je na tim visinama u to vrijeme puhao izuzetno snažan vjetar.

Danas je tako u brdo krenula četvorka u sastavu sestre Darija i Iris (putem slavi rođendan), Milena i Sunčica, koje je oko pola sedam ujutro u donjem dijelu Ledenog slapa dobro zap(l)rašila velika lavina s Lho La. Za samo tri i pol sata Darija je stigla do Logora 1, a ostale cure koju minutu kasnije. Očekujemo da se uskoro jave s Dvojke, a posebno nas zanima stanje naših šatora, jer je posljednjih dana gore divljao jak vjetar.

Sutra prema Logoru 2 kreću Ena, Jana, Vedrana i Josipa, a prva skupina treba otići na Logor 3 prespavati.

A do tada, mi u Bazi i dalje muku mučimo i sa (novim) agregatom udruženim sa DSL-om (za spoj na Internet) koji su odlučili raditi po sistemu „parni-neparni“, ali u obrnutom ritmu. Tako jedan dan možemo na Internet, ali nemamo struje, a drugi imamo struje, ali ne možemo na Internet.

I tako u nadi da će se uskoro poklopiti horoskop agregata i DSL-a, a ovaj izvještaj stići do vas,

Pozdravljamo vas iz toplog Northland šatora....

himalajke

Ostatak bloga pročitajte na everest.vip.hr


Post je objavljen 29.04.2009. u 12:21 sati.