Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Posjeta japanskih amaterskih majstora goa – 30. 04. 2009. Zagreb

U doba šezdesetih prošloga atoljeća, kada sam kao mladi student doznao za go i učio prve kombinacije, čuo sam da se u Japanu go uči na medicinskim fakultetima. Čudno mi to bilo. Pa kod nas se o šahu tako ni u primislima ne misli, a kamoli radi, a šah je u mojoj viziji ipak bio vrijedna igra. Čudilo me kako Japanci taj go, to zarobljavanje kamenčića uče na faksu. Mislio sam, što bi radili sa šahom da ga bolje upoznaju.
Malo po malo zavolio sam tu igru kamenčića; tu igru, kako sam znao reči, dosadnog zarobljavanja kamenčića okruživanjem.
Tako je to kada čovjek sebe ograniči na ono što oko vidi. Srečom, nisam odustao od goa. Igrajući u namjeri pobjeđivanja, u početku sam, kao jedan od rijetkih pionira ove igre u nas, lako pobjeđivao novopridošle. To me držalo u ovoj igri, jer sam u svojim mislima bio netko. Kako je vrijeme prolazilo konkurencija mi je jačala, a morao sam i ja dublje uroniti u tajne te igre, da očuvam svoju poziciju. Ta prozaična potreba uvodila me polako u svijet odnosa suprotnosti. Shvatio sam vremenom veliku vrijednost ove igre i nestalo je čuđenja. Bivalo mi je sve jasnije zašto su na faksu učili go.
Prošle su solidne godine. Ovih dana dolazi nam u posjetu selekcija japanske udruge lječnika. Znadete li kakova selekcija? Ekipa majstora amatera goa. Da, to su oni bivši studenti o kojima sam prije preko 40 godina čuo.
Dolaze u Zagreb u srijedu, a u četvrtak imamo druženje s njima. Biti će tu igre goa. Točan raspored aktivnosti ćemo odlučiti u izravnom kontaktu nakon dolaska, ali ono osnovno znamo.
Sastajemo se u četvrtak 30. travnja u restoraciji 'DENO' u Maceljskoj 23 u 18 sati. To je u neposrednoj blizini T-com centra na Drvinju kraj Ljubljanske avenije (jedna stanica busom od Remize u pravcu Prečka ili Španskog).
Predviđamo mogući susret naše jače postave sa njima. Svi ste dobro došli i pristup je slobodan.
Eventualne novosti staviti ću kao 'update' na ovome postu.
bl. Muradenu

Update 1: Čuo sam da je adresa možda Maceljska 21. Jedno kraj drugoga je 21 i 23, ali vidjeti čete natpis 'DENO'.

Post je objavljen 28.04.2009. u 23:07 sati.