Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nktresnjevka2000

Marketing

VRIJEME U ZAGREBU OBLAČNO

Dakle,
vrijeme u utorak navečer na Trešnjevci je oblačno. Sutra najavljuju isto. Da privatiziram blog, moj Puyol spava već nakon prvog poluvremena. Ja sam izdržao do kraja navijat za Barcu. Šteta što nije prošlo, ali ostaje i ona druga utakmica gdje Barcelona može pokazati što zna.
Elem, vrijeme je, kao što rekoh, oblačno. Kao da se skupljaju oblaci i prema jugu. Gotovo, poluoblačno. Trener starijih zagića Jakob Delić ne brine oko toga i kaže "da je nama svejedno". "Spremni smo na sve opcije", izjavio je Delić ekskluzivno samo za nas. Radili su prošlih dana i skauti koji su pomnim proučavanjem igre NK Zagreba u Medulinu dali i više nego iscrpan izvještaj čemu je svojom kemijskom olovkom i papirićem sa zauvijek izgubljenim telefonskim brojem, kumovao i potpisnik ovih redaka. (Skautu, možda ti je još negdje u džepu. Ipak, mi treba!)
Eh da, da ne bih zaboravio, vrijeme je još uvijek oblačno. Lopta je, kao što znate, okrugla, a nogomet danas igraju svi. Sutra našu Trešnjevku čeka težak dvoboj protiv "pjesnika iz Kranjčevićeve", koji su u našem slučaju (ah, kako nemaštovito) "veslači iz Veslačke". Naši stariji zagići ga očekuju optimistično, kao i naš trener koji zna da je lopta okrugla. Ipak, mi nemamo što izgubiti osim dobre partije kakve smo pružali ovog proljeća.
Tko ne zna, izabranici kojima je u zadnjem biltenu (znate, onaj zbrda-zdola napravljeni list za koji dajete dvjesto kuna goddišnje) konačno dan koliko-toliko zadovoljavajući nadimak "nezgodni", proljetnu su sezonu igrali ovako:

Hašk-Trešnjevka 1-3
Eh ljudi, kako me bolio taj poraz u jesenskom dijelu prvenstva! Vodili smo 2-0 pet minuta prije kraja kada se sve okrenulo i HAŠK-ovci su nam zabili tri komada, pa smo izgubili 2-3. Bilo je suza. E, pa sve smo to vratili čistom pobjedom protiv vrlo dobrog HAŠK-a.

Trenje-Trešnjevka 1-4
Sjajna pobjeda nakon briljante igre cijele ekipe i tri fantastična gola našeg centrafora Luke Blažanovića kojeg ne damo u 2001. godište, jer ćemo inače poput studenata zauzeti prostorije kluba. Godila nam je ta druga pobjeda u nizu i klinci su nam sve više nalikovali na naše seniore. Kao medvjedi koji su se probudili nakon zimskog sna.

Trešnjevka-Croatia Sesvete 2-1
Još mi je u glavi kad je Puyol (a nekad je i Maldini) zabio gol u Sesvetama kad smo na jesen pobjedili u gostima s Croatijom 1-0. Oni su napadali, a mi smo pobjedili. Na proljeće, opet naša pobjeda. Ovaj put 2-1. Opet su imali puno prilika i ako smijem reći - iako me duša boli - bili bolji. Ipak su izgubili. Da se vratimo na onu loptu koja je okrugla i koja je nas koštala nekoliko pobjeda na proljeće. Doduše,. Sesvećani su nam to vratili pobjedom u Medulinu, čisto 2-0. Naši neprepoznatljivi. Ne može se bančit do pola noći s plejkom i igrat!

Dinamo-Trešnjevka 4-0
Kad sam javio baki rezultat, rekla je: "Pa, znači da nismo imali šanse!". Istina je sasvim drukčija. Imali smo ih i te kako, ali bolji Dinamo je iskoristio svaku našu grešku i pokazao se kao prava ekipa. Dok smo srljali u napad, oni su lako zabijali iz kontri. Ali, mi se ne tužimo. Valjda se našto i naučilo.

Trešnjevka-Špansko
Susret visokog inteziteta. Barem se takvim pokazao, iako je Puyol, odnosno Maldini, prve nogometne korake sticao upravo u vrtićima koje vodi, ili je vodio, taj klub. Kasnije je i branio crvene boje NK Špansko. Uostalom, nije ni važno. Opet privatiziram blog. Ali još me uvijek boli reakcija jednog od najbrijanih Špančana (roditelj?) koji je na grubi udarac laktom njihovog igrača ravno u glavu mog Maldinija, pardon Puyola, i izbezumljen pogled potpisnika ovih redaka, kad se ovaj moj srušio kao pokošen, rekao: "Ma nije ga ni taknuo!"
Smisao ovog bloga upravo je da svi među nama koji dovode klince na trening i za to odvajaju dobar dio svog vremena sjete da su to djeca i da je ovo igra. Mi bi za to vrijeme koje provodimo na treningu mogli biti u birtiji ili ležati doma uz televizor ili pokušati zaraditi još poneku kunu. Unatoč tome, dovodimo djecu da igraju taj čudesan sport čiji je cilj (ugurati loptu u gol) nekima tako dalek.
Da se ne bi zavaravali, svaki sportaš želi pobjediti, pa tako i mi, ali dajmo se potruditi da to bude takva pobjeda kojoj ćemo se svi iskreno veseliti ili zbog poraza tugovati.
Pa tako i sutra sa Zagrebom!
By the way, na www.meteo.hr, kažu ovo:
"Prognoza vremena za Zagreb i okolicu za 29.04.2009
Promjenljivo oblačno povremeno s kišom i pljuskovima, a moguća je i grmljavina. Vjetar slab do umjeren jugoistočni, sredinom dana u okretanju na jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura od 9 do 11, a najviša dnevna između 16 i 18 °C.
Zadnja izmjena 28.04.2009 u 18 sati"
Ako neko bude pratio kasnije, neka javi na blog. Isto tako, očekujemo i vremenski izvještaj iz Splita.
Na kraju, uz čestitke razbuđenim seniorima (ovi iz Sloge im nisu jednu jedinu šansu napravili, vjerujte mi na riječ) kojima više nema kraja, još jedan poziv svim koji žele napisati nešto, a da su vezani uz NK Trešnjevka, ma koje godišnje bili, da to uvijek mogu napraviti na ovom blogu.
Zamišljeni smo najprije kao blog za naše starije zagiće, ali bi bili vrlo sretni da nam se pridruže i svi ostali koji nisu uspjeli prodrijeti na službene stranice kluba.
Kao što sam već napisao, mi smo skribomani!
Svatko tko želi šifru jer želi nešto napisati nek pošalje mail na:
goran_borkovic@yahoo.com
uz još jedno upozorenje se vrijeđanje na bilo kojoj osnovi neće tolerirati.
HIMALAJA-TRES



Post je objavljen 28.04.2009. u 23:00 sati.