Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dragaraga

Marketing

Rodiliste u Vinogradskoj

Rodila sam u Vinogradskoj, tj KB Sestre milosrdnice. Ne mislim pisati o samom porodu, nego o satima i danima poslije, koje moramo provesti u bolnici.

Porod je bio moj prvi susret s bolnicom i mogu reci da me bilo strah ostati tamo, ocekivala sam prljavstinu, namrgodjena lica i sve najgore.

Nemam rijeci kojima bih mogla izraziti svoju zahvalnost! Od pomocnog osoblja, sestara, primalja, doktora, svi i bas svi su bili ljubazni, susretljivi, spremni pomoci u svakom trenutku. Odjel se stalno cisti, ima sapuna u kupaonici i u sobama, jedino nema WC papira sretan Niti jednu sestru za babinjace i za bebe nisam vidjela namrgodjenu, a sigurno su i umorne i sigurno im je naporno. Mogu se po potrebi dobiti lijekovi protiv bolova, nismo ih trebali sami kupovati. Tako i treba biti u bolnicama, no ja sam cula drugacije price.

Bebe nisu stalno u sobama, ali dolaze vrlo cesto na dojenje. Meni je to odgovaralo jer sam prvi puta mama i bilo mi je draze da se netko drugi pobrine oko presvlacenja, kupanja, njege pupka i eventualne nadohrane dok se ja ne naucim. Nisam puno spavala, ali tako se stigne uhvatiti i malo odmora prije nego dodjemo kuci. I najvaznije, moze se malo provjetriti soba da udje svjezi zrak, jer zbog beba mora biti jako toplo. Svaka cast ljubavi koju osjecam prema svojoj kceri, ali ne znam kako bih izdrzala u onim tropskim uvjetima da nisam mogla povremeno otvoriti prozor.

Dobila sam vegetarijanski meni. Hrana je bila obilna, izbalansirana i vrlo, vrlo ukusna! Cini mi se da sam se bolje hranila od "mesojeda", barem je ljepse izgledalo! Jednom me ranije posjetio muz jer je radio poslijepodne pa su ga pustili u tzv dnevni boravak. Kuharice su me vidjele tamo i ponudile da mi ostave rucak da se ne moram vracati u sobu.

Mozda ovako ne zvuci kao nesto posebno, ali mi je puno znacilo dok sam bila tamo i dok su hormoni divljali cerek

Za sam porod ne traze nikakve tecajeve za tate i slicne gluposti, tak da im je to jos jedan plus po mojem misljenju!

Preporucila bih njihovo rodiliste svim buducim roditeljima!

Jos jednom hvala im, vidimo se i drugi put wink

Post je objavljen 28.04.2009. u 21:41 sati.