Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Sakriveno šetalište pored Bosanske ulice

U ove proljetne dane kad se napokon priroda zazelenila i sva procvala nema boljeg načina za provođenje slobodnog vremena od šetnje po prirodi. A za ugodnu šetnju tog tipa nije nužan odlazak izvan grada, nekoliko mogućnost za takve šetnje pruža se već u neposrednoj blizini centra grada!

Bosanska ulica se od Ilice odvaja neposredno pred raskršćem sa Ulicom Republike Austrije, tamo pred Vinogradskom ulicom. To je lijepa ulica, oivičena drvoredom i pretežno lijepim vilama, a jedina joj je mana to što su pločnici uski i zakrčeni autima tako da je šetnja ulicom ne osobito ugodna. No, i tome se može doskočiti!


Snimio: Vanja

Naime, nakon cca 100 metara nakon Ilice s desne strane se nalazi dječje igralište. Igralište više upotrebljavaju vlasnici pasa sa svojim ljubimcima nego djeca, a i sprave nisu u najboljem stanju, no svejedno je to dosta ugodan kutak zelenila. A od tog igrališta uz rub šume vodi vrlo lijepa staza kojom se za desetak minuta gotovo bez hodanja uz cestu može doći do samog vrha Bosanske ulice i njenog spoja sa Hercegovačkom! Staza je dijelom i osvijetljena (ne cijelim putem, ali do nje dopiru svjetla s ulice) tako da šetnja moguća i noću.


Početak Bosanske ulice - na žalost, auti dominiraju panoramom. Snimio: Vanja


Snimio: Vanja

Nakon cca 200 metara s desne strane staze se otvara pogled na košarkaško igralište skriveno u zelenilu - to je vjerojatno najugodnije igralište u Zagrebu za vrućih ljetnih dana!


Snimio: Vanja


Medvjeđi luk u cvatu pored igrališta. Snimio: Vanja


Nedovršena vila koja neskladno viri kroz drveće iznad šetališta. Snimio: Vanja


Stube kojima se izlazi na Bosansku po prvi puta. Snimio: Vanja

Poslije igrališta slijedi kratko stubište i par desetaka metara šetnje uz cestu, no vrlo brzo slijedi novo stubište kojim se skraćuje veliki zavoj ulice. Nakon tog stubišta slijedi još jedno (početak je pored ruske ambasade) i već ste na samome vrhu ulice, pored Hercegovačke, gdje vas čeka još jedan parkić i još jedno dječje igralište.


Drugi niz stuba. Snimio: Vanja

A za one kojima je ta šetnja bila prekratka nek prijeđe Hercegovačku i slijedećim nizom stuba se spusti prema Jelenovcu gdje ga čeka još zelenila i još jedno dječje igralište u hladovini ...a sada je tu i ZET-ova minibus Linija 139 kojom se bez puno napora možete vratiti na Ilicu.

Post je objavljen 28.04.2009. u 10:27 sati.