Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/returnofalterego

Marketing


Kaos i tulum zvani Beyonce

Arena, 26.4.2009.

Je istina je, ono sinoć je bio i kaos, no ovisi iz kojeg kuta gledate. Moj kut je bio onaj od "kaosa", a kut od publike je bio onaj "tuluma". Kaos je bio i po pitanju izvještaja koliko je ljudi sinoć bilo.
Svaki medij ima drugu brojku, ja odokativno mislilm da je bilo malo iznad 18.000, ali ne mora biti. Moguće je da je bilo i više. Za manje, nisam baš sigurna, sve je bilo krcato.

Da se vratimo na "kaos" - kako je Beyonce ovo bio prvi koncert na turneji po Europi, a bogme i prvi pravi generalno, frkapanika joj je bila tolika da su fotografi dobili šup kartu od ispod pozornice gdje smo obično locirani do jedno 50-tak metara gdje je bila B pozornica (vidi njene slike u publici!) gdje je bio blago rečeno kaos, slikali smo ne vodorano u liniji nego okomito što znači da je svak svakoga smetao više ili manje. Pregrizla jezik dabogda, ali ja sam bila kao neki "službeni" fotograf a nemrem od glupog managementa dobiti ništa malo bolje uvjete, prvo nam vele da možemo stat na stepenicu od ograde, a onda dođe crnac budža iz managementa pa kaže NO NO, i još mi kavalirski da ruku da mi pomogne da siđem. A ja mu kao papak(ica) još kažem hvala. Slonica!

Još sam se specijalno usrećila s lošom odlukom da slikam u RAW-u (što uglavnom ne činim na koncertima) - što prevedeno znači za vas koje fotografrianje ne zanima, da mi je fotić procesirao svaku sliku dovoljno dugo da sam gubila dragocjene sekunde, žurila se i nisam uopće gledala kako ispadaju slike, a nekako sam i jednu postavku krivo stavila i na kraju ostala s samo 3-4 dobre slike. Ono kad krene loše...
Naime, smjelo se fotografirati samo 90 sekundi!!...jedna, dvije, tri, četiri... osadesetiosam, osadesetidevet, devedeset ...MARŠ van!
Probajte vi. :-(

Počelo je mračno i s dimom...



a nastavilo se s miljon reflektora i "Crazy in Love".



I kod ovih slika je završila moja karijera fotografa na koncertu. Imam dojam da je bilo totalni urnebes u dvorani već na ovoj stvari, frendica je potvrdila ali puno ne znam jer sam izbivala jedno 40 minuta iz dvorane (ono "službeni fotograf") - pa se vratila na dijelu kada je cijeli ženski orkestar (jao, zamislite sve žene na pozornici! - koma) svirao malo solaže, i kako je moj frendica dobro iskomentirala, ono sviranje koje smo čuli bismo svi mi malo muzički pismeniji odsvirali lijevom rukom.


Pjevale su i tri pozamašne backing pjevačice (ja sam se osjećala ko Kate Moss gledajući njih!) pa mi je neminovno palo na pamet kako su baš skupili tri jednako ogromne pjevačice - da li zato da Beyonce izgleda još bolje? Ja bih se kladila u to.

Beyonce se naravno stalno presvlačila, plesala i jako dobro pjevala tako da na njenu izvedbu baš i nemam nikakvih zamjerki, dapače, da sam ja toliko skakala dva sata koliko je ona, vjerojatno bi me herc strefio već na prvoj trećini.
Negdje na polovici, Beyonce se pojavila na toj bini B, i raspametila ekipu. Bina uopće nije bila povišena (recimo normalnom čovjeku do vrata) što je bilo vrlo hrabro jer se tako jako približila publici. Što je jako za pohvaliti da nije bježala od fanova.


Onda je opet nestala i najedanput se spustila s trapeza... u stilu a la Pink (s tom razlikom što je Pink trapez ulazak daleko bolje izveden i efektniji jer se otkačena Pink otkačeno ponaša i na trapezu!)





I onda su joj se pridružili i plesači i plesačice pa je bilo vruće i njima i nama na tribinama. Ne bih znala koje su pjesme tada bile pjevane, jerbo ne znam nešto posebno Beyonce repertoar, uglavnom hitovi ovi ili oni, zar je to važno?




Moram napomenuti da sam sve ove fotke, osim prvih 5 (kakti službenih) napravila s idiot superzoomom s tribina, tako da se slobodno možete diviti. Ne moram valjda spominjati da je moj fotić "idiot" jako uvrijeđen svaki put kada ga tako nazovem.
Tako da ako te fotke vidite gdje drugdje na Internetu i u novinama - to su moje, iako lako moguće da ih (neki) pizdeki od medija neće potpisati, odnosno autora, odnosno mene.

Ovdje je Beyonce prekrasno otpjevala mislim "If I were a boy" na ovom dijelu.


E i onda je došao strašno žestok kraj, jedan dugi bis i naravno "If you like it, you should put a ring on it" ili kako se već pjesma točno zove, što je moj apsolutni favorit, a uz to je tako zarazna da je već danima (da ne kažem tjednima) mrmljam. Strašno.:-)



Moram sad malo njorkati oko razglasa, točnije zvuka. Definitivno je zvuk u Areni šljuka.
Ovo mi je 4. veliki koncert tamo i svaki je imao isti problem - loš ili lošiji zvuk, čak mi se sad čini i da je bolji zvuk i u Domu Sportova, a tamo je isto šljuka..
I da, čuli smo jako puno playbacka sinoć, no nakon onakvog showa tko bi joj zamjerio?

Post je objavljen 27.04.2009. u 11:51 sati.