Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/severinomajkus

Marketing

SVETI IVAN OD STERNE (2)

Bilo bi vrijedno paznje dovesti na vidjelo javnosti sastav Zirija Opcine Visnjana koja je odgovorana za totalnu devastaciju jednog od najljepsih pejsaznih uzvisina Istrije.
Ma da je sama Sterna vec odavno „sravnata sa zemljom“, i ako tu nisu postojali nikakvi uvjeti za neku avionsku pistu.
Taj jedinstveni vidikovac nadmorske visine, kojeg su poceli obilaziti sve vise turisti skloni otkrivanju unutrasnje ljepote Istrije , smjesten na 320 metara nadmorske visine, najprije je duboko prokopavan do njegove same utrobe, da bi na tom istom mjestu izraslo cudo arhitetskog primitivizma zvano Mrtvacnica., na dosad nepostojecem uzdignutom nivou stvorenom navozom odpadnog materijala.
Taj jedinstven prostor je zatim razparcan labirintnim kanalima jednog suludog ogranicenja na ustrb parkirasta koje ovdje uvijek nedostaje prilikom pogrebnih ceremonijala, dok se pjesacka zona svela na kasarna dvorista za postrojene mase.
Dok je na samoj sredini prostora izrasla najnemilosrdnija uvreda zivotu i smrti u obliku bronzane biste rijete likovne debilnosti.
Tom novom teatru predizbornog nadmetanja nista nije bilo dosta skupo da bi se impresionirao Neupuceni Birac Statista dvojne uloge nametnutog monologa i jedini investitor rasipnistva u braku sa koristoljubljem , koje ovdje ostavlja novu blazenu tisinu u sprezi sa blazenom gluposcu, neukus sa primitivizmom, dostojanstvo sa ponizenjem.


Post je objavljen 27.04.2009. u 10:11 sati.