Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malaanja

Marketing

Pozdrav od ekipe male Anje


Nakon jednog manjeg kratkog izbivanja sa „blog scene“ evo nas ponovo natrag.
Razlog izbivanja je samo jedan a to je da jednostavno nismo imali previše vremena za blog.
Ne da nismo htjeli, nego jednostavno imali smo ovih dana veliku gužvu i jednostavno smo bili preumorni za pisanje i javljanje.
No sad smo tu i idemo dalje.

Ono što je najvažnije da od našeg posljednjeg javljanja Anjino zdravstveno stanje se nije nešto bitno promijenilo.
Epileptični napadi su u granicama normale.
I dalje su prisutni ali nisu više toliko jako izraženi a i serije su se smanjile pa možemo slobodno reći da je za sad ova nova terapija pomogla.
Naravno mi bi bili najviše sretni kada bi napadi potpuno nestali no i ovo je ipak jedan mali pozitivni pomak.
Što se tiče problema s dišnim putovima i tu možemo slobodno reći da je stanje u granicama normale. Iako se još uvijek čuju poneki hroptaji sve za sad uspijevamo držati pod kontrolom. Najveću zaslugu pripisujemo i drenažnom prsluku koji pomaže Anji da se lakše nakašljava a samim time potpomaže da se sekret lakše odlijepi s pluća. Naravno velika zasluga ide i mami Jasmini koja daje sve od sebe (aspiriranje, inhaliranje, dreniranje…) ne bi li održala Anjine zdravstvene probleme s dišnim putovima pod kontrolom.
Prije petnaestak dana napravili smo i malu pretragu u poliklinici Helena i hvala Bogu svi nalazi su za sad u redu.
Prošli tjedan Anja je obavila 24 satno snimanje EEG-a a nalaze očekujemo potkraj ovog tjedna. Kako je to izgledalo možete pogledati u jednom malom slideu:


Prije jedno od prilike mjesec i po dana rekli smo Vam da je Anja dosta osjetljiva i razdražljiva a sve je to posljedica zadnje njezine hospitalizacije u bolnici. Po tom pitanju stanje je i dalje isto. I dalje mijenja raspoloženje „sto na sat“. Od turbo smijeha do turbo plaća. No nema tu suza već eto neki plač nezadovoljstva. Trenutno je u „fazi“ da bolje funkcionira kada se sa njom stalno nešto radi nego kada miruje pa stoga i sve svoje radne obaveze Anja uspješno odrađuje.
Također je i u „fazi“ ranog buđenja (već negdje oko 5 i 30h u jutro) a i ranog odlaska na spavanje ( već oko 20 i 15h) te ne spavanja po podne. Pa smo i mi stoga malo iscrpljeni ali se samo nadamo da je to neka privremena „faza“ i da će se čim prije sve vratiti u neku normalu.
Od zadnjeg našeg javljanja Anja je obavila i liječnički pregled za upis u školu pošto je ona ove godine školski obveznik no s obzirom na njezine okolnosti i njezinu situaciju Anja je dobila odgodu na godinu dana. Iduće godine ponovo moramo proći liječničku komisiju kada će Anja vjerojatno dobiti trajno oslobođenje od škole. Nadamo se samo da će Anja uskoro biti primljena u jednu od Ustanova gdje bi boravila osam sati te pohađala program predviđen za djecu s poteškoćama u razvoju. Trenutno smo na listi čekanja za CRZ „Sloboština“ te „Mali dom“.
Sve u svemu što se Anjinog zdravstvenog biltena tiče možemo biti relativno zadovoljni, no bez obzira na sve mi smo stalno na velikom oprezu jer se kod Anje stanje uvijek može pogoršati u „minuti“ što smo se nažalost uvjerili već puno puta.

Ovaj tjedan točnije 01 svibnja očekuje nas odlazak U Pulu na trodnevni humanitarni izlet kojeg organizira naš veliki prijatelj gospodin Herman Marijo predsjednik humanitarne udruge „Hulp en liefde“ iz Amstrdama i gospodin Teofik Starčević predsjednik humanitarne udruge „Pomoć i ljubav“ iz Pule. Osim nas i ostalih članova HU „Mala Anja“ izletu će se pridružiti i neki blogeri koji će biti gosti gospodina Hermana zbog velikog doprinosa u humanitarnoj akciji "Darujmo Anji da nastavi živjeti". Više o samom humanitarnom izletu možete pročitati na stranicama udruge www.humanitarnaudruga-malaanja.hr

Sljedeći utorak (05.05.) Anja i mama Jasmina odlaze u lječilište Veli Lošinj na rehabilitaciju dišnih putova u trajanju od 21 dan, no više o tome u našim sljedećim javljanjima.

Za kraj današnjeg posta pogledajte još jedan mali slide sa jučerašnjeg izleta na Ribnjake Ključić brda kojeg su organizirali članovi HU „Mala Anja“:



Do novog javljanja, veliki pozdrav wave i velika pusa kiss od neumornog tria.







Post je objavljen 27.04.2009. u 08:00 sati.