Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Zaboravljene tržnice (2): Trnjanska tržnica

Pred nekoliko tjedana poveo sam vas u posjet gotovo sasvim napuštenoj tržnici u Željezničkoj koloniji, a danas ćemo posjetiti jedva malkice aktivniju tržnicu na Trnju.


Snimio: Vanja

Tržnica se nalazi na 200 m od "Palače pravde", u Trnjanskoj ulici, u onom njenom dijelu koji je nekad bio glavni ulaz u grad iz pravca savske skele i srce Trnja, a sada je tek nevažna ulica u neposrednoj blizini glavne prometne arterije, Ulice Hrvatske bratske zajednice. Hodajući Trnjanskom morate biti pozorni jer je tržnicu lako promašiti ako ne znate gdje ju tražiti.

Ovo je "javno" lice Trnjanske ulice, koje odaje nekad važnu prometnicu ...


Snimio: Vanja

... a ovo je njeno naličje, vidljivo svima sa Ulice Hrvatske bratske zajednice.


Snimio: Vanja

A ovo je ulaz u tržnicu iz Trnjanske.


Snimio: Vanja

U nedjelju, dan koji je oživio tržnice otkad većina trgovina ostaje zatvorena, na trnjanskoj tržnici je bio svega 1 (brojkom: 1) otvoreni štand uz jednu malu trgovinu i pokoji kafić. Radnim danom je tek malko življe, aktivna su 2-3 štanda, a najvažnija trgovina je "Pip", trgovina pčelinjim proizvodima, mjesto od najveće važnosti za pčelare, ali i one koji koriste druge slične proizvode (recimo, voštane ploče za izradu svijeća - ovdje su najjeftinije u gradu, a i šire!).


Snimio: Vanja

Sama tržnica je ok, relativno uščuvana (iako uz solidnu dozu paučine i arhaične gradske opreme - vidi fotke!), no očit je manjak klijentele - šteta.


Snimio: Vanja


Lampa dizajna iz 60-tih. Snimio: Vanja


Snimio: Vanja

U okruženju tržnice vidljiv je sudar starog i novog koje je bilo takvo prije 30 godina (tipičan primjer je ovaj prizor sa Palačom pravde u pozadini) ...


Snimio: Vanja

... a evo i moje malenkosti u akciji. wink


Snimio: Vanja

Pozdravit ćemo još "dežurnu" ekipu s placa ...


Snimio: Vanja

... i prije izlaska na drugi ulaz, prema Krugama, pogledati još jednom ovu staru tržnicu koja, na žalost, nema baš svijetlu budućnost ...


Snimio: Vanja

Post je objavljen 26.04.2009. u 16:53 sati.