Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kmidsliburnija

Marketing

Održan okrugli stol „Mladi i lokalni izbori 09“

PAZIN - Sinoć je u pazinskom Spomen domu održan okrugli stol na temu „Mladi i lokalni izbori“. Okrugli stol organiziran je u sklopu kampanje „Ovaj put ja biram“ u organizaciji Kluba mladih IDS-a čiji je cilj informirati , educirati i potaknuti mlade da izađu na lokalne i regionalne izbore.

Tema okruglog stola bila je saznati i definirati potrebe mladih na lokalnim izborima, participacija mladih u radu stranaka i društvenoj zajednici te pokušati dokučitii razlog njihovog (ne)izlaska na izbore.

Poziv za okrugli stol bio je upućen svim pomlacima političkih stranaka u Istarskoj županiji, udrugama mladih Istarske županije kao i studentskim udrugama.

Okruglom stolu su prisustvovali Zvonimir Čoga (predsjednik Mladeži HDZ-a IŽ-e), Marin Grgeta (predsjednik KM IDS-a), Vedran Ivančić (predsjednik Istarske studentske unije ) i Denis Sgagliardi (predsjednik Udruge ZUM), dok je raspravu je moderirao Luka Glušac iz KM IDS-a.

Predstavnici Foruma mladih SDP-a i HNS-a su se ispričali i nisu mogli sudjelovati zbog obaveza.

- Osnovni problem zbog male participacije mladih u političkim procesima je needuciranost mladih o političkim procesima i njihova percepcija politike kao nešto pokvareno i prljavo. Problem se može riješiti jedino jačim uključivanjem predmeta te problematike u programe nastave u osnovne i srednje škole, istaknuo je Grgeta.

- To ako mladi ne glasaju, ne znači da politika nema utjecaja na njih, dapače, i dalje presudno utječe na njihove živote, ali bez njih kao aktivnih sudionika tog procesa, zaključio je Čoga.

Na kraju rasprave mladi su donijeli zajednički zaključak da za iduće izbore treba pokrenuti zajedničku kampanju za poticanje mladih da izađu na izbore, te da je na njima, mladima uključenim u političke procese, da konstatno rade sa mladima na razbijanju negativne percepcije politike i na njihovom aktivnom uključenju u društvene procese.

Post je objavljen 24.04.2009. u 11:07 sati.