Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/indijanka-vegetarijanka

Marketing

Svjetski dan laboratorijskih životinja

24. travnja obilježava se Svjetski dan laboratorijskih životinja. Iako je i više nego jasno da je većina pokusa koji se izvode na životinjama za razne kozmetičke proizvode te proizvode za čišćenje, nisu vjerodostojni, pokusi se i dalje obavljaju.. Na tisuće životinja svaki dan pate i vrište u laboratorijima diljem svijeta. Zašto? Zato da bi tamo neki striček rekao kako je to i to sredstvo dobro za čovjeka. A opet, zna se da su životinje i ljudi sasvim drugačija vrsta i ono što je loše/dobro za njihovu kožu nije nužno loše/dobro i za našu.

Prema statistikama iz 2005. godine 5.571 životinja bila je korištena u kozmetičkim testovima. Testiranje na životinjama također se obavlja za sredstva za čišćenje kao što su tekućina za pranje ili sredstvo za čišćenje poda, a u ovim testovima iskorišteno je, prema izvještaju, 1.219 životinja.

Zahvaljujući brojnim kampanjama od 11. ožujka 2003. godine planira se potpuna zabrana testiranja kozmetike i njihovih sastojaka na životinjama.

A što je sa sredstvima za pranje? Što do 2013.? Možemo izabirati proizvode koji nisu testirani na životinjama, ali nažalost, kada malo pogledam što Hrvati kupuju po centrima, vidim da je malo koga briga za takve stvari.

Ima li nade za naše male/velike prijatelje životinje? A na kraju i za nas ljude?


Post je objavljen 24.04.2009. u 10:11 sati.