Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/junac

Marketing

Sokospremnik

Nedavno mi je netko (ne sjećam se točno tko, frend mislim) rekao da je pročitao, i bio je pritom prilično ozbiljan, da negdje (ni to se ne sjećam gdje) razmišljaju o uvođenju sokovoda u sve domome. Sokovod je cjevovod poput vodovoda, no kojim ne prolazi voda, već – jasno – sok. Moram priznati da mi se ideja svidjela. Iako je očito da je vrlo neozbiljna. Jer ne vole svi isti sok (neki bi limun, neki naranču, neki borovnicu), isto koncentrirani sok (neki bi rijeđi, neki gušći), i sl. Zato sam ja, upravo večeras, došao do rješenja! Tj. do druge ideje!

Sokovnik nije u stanju riješiti sve probleme, no sokospremnik jest!

Po uzoru na bojler. Voda ulazi u bojler, tamo se grije i topla izlazi kroz pipu. Sokospremnik je spremnik veličine slične bojleru (ili koliko se već modeliranjem pokaže potrebnim, sigurno može bit i manji) i u vodovodnom sustavu nalazi se ispred bojlera. U sokospremnik stavite svoj omiljeni koncentrat (sirup, cedevita i sl.), uključite sokospremnik, voda ulazi u sokospremnik, odaberete željeni omjer miješanja odnosno željenu koncentraciju koncentrata u soku i trenutak kasnije vaš idealni sok curi iz pipe i puni vam čašu.

Kako je sokospremnik ispred bojlera, omogućeno je i da sok nakon sokospremnika prođe i kroz bojler čime ste dobili topli sok ili – čaj!

Al uvjerljivo najveća pogodnost je da mi boca od voćnog sirupa više nikad neće biti ljepljiva (ne znam jel tak i kod vas, al kod nas doma, nije jedne boce soka u povijesti bilo, a da ona drugi dan od otvaranja nije već cijela ljepljiva)!



Post je objavljen 23.04.2009. u 22:44 sati.