Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dragaraga

Marketing

Porod

Vrijeme je da napisem jos ovih nekoliko postova vezanih uz trudnocu i zaokruzim tu temu. Moja kci mi daje dovoljno vremena, lijepo spava po 4 i vise sati u komadu, jede bez prigovaranja, ne buni se kad joj mijenjamo pelene, cak si i kupati voli! Ponekad place, ali uglavnom kad joj treba zagrljaj a njoj se cini da nikoga nema u blizini. Kad bi samo znala koliki je red ljudi koji ju voli i jedva ceka da ju malo podigne iz krevetica i grli cerek Sve je vise budna, moze nas vec pratiti ocima, a i glavicu polako sama drzi.

No, ovo je prica o tome kako se rodila.

Nije bilo savrseno. Gledala sam vrazju Veceru za 5 kad sam osjetila da mi je pukao vodenjak. Nije sve isteklo, vrlo malo, te sam otisla na WC u nadi da sam blago inkontinentna zubo Figac! Isteklo je opet malo, pa jos malo... Muz je bio na poslu pa sam ga nazvala, otusirala se i otisli smo u rodiliste.

Od trudova ni t!

Pregledom je ustanovljeno da je beba super, a da moje plodne vode nema vise, a ja otvorena samo za jedan prst i ni makac. Odlucili su mi staviti gel koji izaziva trudove. To traje od 4 do 6 sati, a u pravilu se daju dvije ture. Zato su mi muza poslali kuci da se naspava i najede, a kad se ja otvorim, onda ga trebam nazvati da dodje jer smo zeljeli da bude prisutan.

Mi smo naivci poslusali. Otisao je doma.

Kad sam ga nazvala, beba je vec bila tu! Odigralo se ekspresnom brzinom. Sretni smo, ali ne mogu shvatiti zasto smo poslusali doktore i rastavili se, naravno ja sam se rasplakala pri rastanku, kao da bi stvarno spavao kod kuce tih 12 sati! Nije vidio bebu po rodjenju, ali dobro je, proslo je, sretni smo!

Porod boli, ali svaki je drugaciji. Kratko nakon poroda odvezu vas u sobu na krevet, a cim pozelite (neke zene i odmah!) vec hodate uz nadzor medicinske sestre do kupaonice i tusirate se. Da mi se sad vratiti u trudnicko razdoblje, samo bih uzivala bez opterecivanja! Kad pocne, nema razmisljanja, ustanes, odes i obavis! Nema odustajanja, prodje a da ni ne shvatis, a onda dobijes tu malu bebu u narucje i gledas njeno lice...

Jedini savjet buducim rodiljama je da cuvaju snagu i ne vicu za vrijeme trudova, nego da mozda broje sekunde ili disu, a ako bas moraju vikati onda neka vicu! Uopce nije vazno!

Vodenjak je pukao oko 19:30 navecer, u rodiliste sam stigla dva sata kasnije. Obavili su mi ctg i pregled, pozdravila se s muzem, zatim klistir i tusiranje, otisla sam u svoj boks, dobila gel i 47 minuta iza ponoci nasa je curica vec bila uz mene rofl

Nema pravila, nema istih prica.

Ocekivala sam brz i lagan porod. I zamisli... Takav sam i dobila!

Post je objavljen 23.04.2009. u 21:14 sati.