Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hidas

Marketing

Novosti Zelene liste; Zagreb i Vojnić

ZELENA LISTA PRVA PREDALA KANDIDATURU ZA ZAGREBAČKU SKUPŠTINU
Točno u podne, na Dan planeta Zemlje, Zelena lista je prva od svih stranaka, u Gradskom izbornom povjerenstvu predala kandidacijsku listu za Gradsku skupštinu Grada Zagreba.

Zelena lista u povodu Dana planeta Zemlje
Članovi Zelene liste i kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Josip Kregar u srijedu su šetnjom po Dubravkinom putu obilježili Dan planeta Zemlje. Vlasta Toth, supredsjednica Zelene liste, izrazila je ljutnju što je šetalište zanemarivano godinama te vjeruje kako nije slučajno došlo na red baš u predizborno vrijeme. Nazvavši krčenje stabala »ekocidom«, Toth je prokomentirala kako nije bilo potrebe za rezanjem njih oko 300 u park-šumi Tuškanac jer, prema njezinom mišljenju, nisu bila bolesna.
»Zelena lista odlučila je ovaj dan obilježiti upravo na Dubravkinom putu jer je to mjesto posljednje velike zagrebačke devastacije. Zaprepašćuje nas lakoća posezanja za pilom od strane Hrvatskih šuma, a često i Zrinjevca«, prozvala je Toth one koje smatra odgovornima. Kregar je pak, ako postane gradonačelnik, obećao da će mu osim Dubravkinog puta prioritetom postati svi projekti koji su se godinama ignorirali, a posebnu će pažnju posvetiti zaštiti zelenila. »Ovdje bih prije svega zaštitio zelenilo, doveo razne sadržaje i popravio staze«, kazao je Kregar svoje ideje za Dubravkin put.
Sanja Torbica, Vjesnik

Marijanović kandidat za načelnika Vojnića
Kandidat Zelene liste za načelnika u općini Vojnić bit će Petar Marijanović, inženjer organizacije rada i vlasnik privatnog obrta, koji je u prošlom mandatu bio član općinskog poglavarstva.
Kandidat za njegovog zamjenika bit će Vojin Opačić. Zelena će lista, prema odluci sa sinoćnje sjednice podružnice, nastupiti samostalno na predstojećim lokalnim izborima. Kao što je poznato Zelena lista zalaže se za održivi razvoj i zaštitu okoliša, a kako su najavili zalagat će se i za promjenu dosadašnje prakse da su važnija mjesta u vlasti nego aktivnosti koje mogu doprinijeti oživljavanju gospodarstva i podizanju životnog standarda svih stanovnika Vojnića.


Post je objavljen 23.04.2009. u 16:00 sati.